ERDON Helyi hírek

2012.12.30. 13:12

Képzések munkanélkülieknek

A Bihar Megyei Szabad Tanügyi Szakszervezet december 28-án tartotta meg a Szakképzett munkaerő, betöltött munkahelyek elnevezésű projektjének zárókonferenciáját.

A Bihar Megyei Szabad Tanügyi Szakszervezet december 28-án tartotta meg a Szakképzett munkaerő, betöltött munkahelyek elnevezésű projektjének zárókonferenciáját.

A zárókonferencián Ioan Ţenţ a Bihar Megyei Szabad Tanügyi Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy a szervezeten belül ez a harmadik projekt, amely a végéhez érkezett, és amely sikeresen zajlott le. A 24 hónapig tartó projekt társfinanszírozója az Európai Szociális Alap volt a humán erőforrás-fejlesztés szektoriális operatív programon keresztül. A Bihar, Szatmár és Máramaros megyékben zajló projekt célja a munkanélküliek, álláskeresők munkaerőpiaci integrálásának elősegítése volt különböző kurzusok szervezése által. Ioan Ţenţ elmondta, hogy a projekttel a három megyében élő munkanélküliek oktatáshoz való hozzáférését segítették elő, akik szakmai képzésen és tanácsadáson vehettek részt. A huszonnégy hónapos projekt alatt 300 személy vett részt tanácsadási programon, személyiségfejlesztésen és tanfolyamokon, 600 személy vett részt tanácsadáson és szakmai orientáción. Ezek mellett három tanácsadó központot hoztak létre, amivel megítélése szerint a munkakeresők esélyeit növelnék. A projekt keretében egy bárpincér tanfolyamot, öt szakács, három pincér és hét szállodai alkalmazott képzést szerveztek a résztvevőknek. Ioan Ţenţ hozzátette, hogy a projektben közreműködtek a Bihar és Máramaros megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségek (AJOFM), amelyek segítettek kiválasztani az érintett megyékben a célközönséget.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!