ERDON Helyi hírek

2012.12.20. 13:03

IHM-show a sportcsarnokban

Nagyvárad- Szerda este a magyarországi Irigy Hónaljmirigy zenekar lépett fel a nagyváradi Sportcsarnokban, s adott körülbelül másfél órás koncertet. Ahogy várható volt, nem kímélték a celebeket.

Nagyvárad- Szerda este a magyarországi Irigy Hónaljmirigy zenekar lépett fel a nagyváradi Sportcsarnokban, s adott körülbelül másfél órás koncertet. Ahogy várható volt, nem kímélték a celebeket.

 

Rengetegen vettek részt az Irigy Hónaljmirigy nagyváradi sportcsarnokbeli koncertjén, s ahogy várható volt, az idén 22 éves zenekar tagjai nem okoztak csalódást azoknak, akik rajonganak a stílusukért. Az ülőhelyek nagy része megtelt, az arénában felállított színpad előtt is sokan tomboltak. A felhőtlen szórakozáshoz a (néha a közízlés határát súroló) poénok, összekötő szövegek mellett három óriáskivetítő, valamint jó néhány jelmez is hozzájárult. A koncertet amúgy a Mirigy Himnusz foglalta keretbe, két különböző stílusban előadva. Aktuális és régebbi, magyar és külföldi slágerek paródiái egyaránt felcsendültek, s napjainknak olyan magyar és külföldi celebjei elevenedtek meg a színpadon, mint például SP, Flour Tomi, Győzike, Lady Gaga, a brazil Michel Teló vagy a Gangnam Style-nak köszönhetően magának hírnevet szerző koreai Psy.

Celebek

A mirigyesek azonban nem csupán pop- és rockénekeseket figurázták ki, hanem a mindenkori valóság show szereplőket sem kímélték, gondolunk itt például elsősorban Majkára. De ugyanúgy a nyolcvanas években nagy népszerűségnek örvendő, ma már „retrosztárnak” tekinthető énekesek is feltűntek, mint például az egykori Modern Talking tagjai. A Rippel-fivérek is a mirigyesek célpontjaivá váltak, s a Barátok közt című szappanoperából ismert Magdi anyus sem maradhatott ki a sorból. A Kerozin együttes Halál a májra című szerzeménye kivételesen parodizált és eredeti formában is felcsendült, ráadásképpen pedig a már jelzett Mirigy Himnusz előtt a Majka- (Belehalok) és az O-zone-paródiának (Dragostea din tei- Numerakirály) tombolhatott a közönség.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!