ERDON Helyi hírek

2012.12.16. 13:34

Hangulatos adventi koncert

Az Il Pastor Fido régizene együttes tartott hangulatos adventi barokk hangversenyt a nagyváradi Posticum újonnan kialakított éttermében december 15-én.

Az Il Pastor Fido régizene együttes tartott hangulatos adventi barokk hangversenyt a nagyváradi Posticum újonnan kialakított éttermében december 15-én.

A Posticum új éttermében került sor az Il Pastor Fido régizene együttes adventi koncertjére, amelyre sok érdeklődő érkezett. Az ünnepi és családias hangulathoz a zene mellett hozzájárult a helység barátságos légköre, valamint a tea és a sütemények. Az Il Pastor Fido régizene együttes tagjai Török Apollónia- fuvola, Gáti Sándor-oboa és Garai Zsolt- csembalóművész arra törekednek, hogy az európai reneszánsz és barokk kor zenei világát megelevenítsék. A szombat esti alkalmon is barok kori hangszerek másolatain játszottak. Gáti Sándor elmondta, hogy ezek a hangszerek eltérnek a modern társaiktól, ezért megszólaltatásuk is nagyobb erőfeszítést igényel. Ennek ellenére a megszólaltatott művek egytől egyig nagy sikert arattak a közönség körében. Az est során felcsendült: J.S. Bach – Air; G. Ph. Telemann – Tafel Music 2, e-moll triószonáta; J. S. Bach – Jesus, bleibet meine Freunde; H. Purcell – Abdelazer, Rondeau; G. Ph. Telemann – Lauter Wonne, lauter Freunde, valamint B. Galuppi – G-dúr triószonátája. A sikeres hangverseny mellett a látogatók megtekinthették az újonnan átalakított hangulatos épületrészt.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!