ERDON Helyi hírek

2012.12.27. 14:02

Gyilkos pár: megvan a holttest

Beigazolódott a gyanú: az állatok által a mezőn szétmarcangolt holttest azé a nőé, akit veje ölt meg, majd a tettes az áldozat lányával együtt külföldre szökött.

Beigazolódott a gyanú: az állatok által a mezőn szétmarcangolt holttest azé a nőé, akit veje ölt meg, majd a tettes az áldozat lányával együtt külföldre szökött.

 

Azonosította a rendőrség azt a holttestet, amelyet karácsony első napján találtak meg Nadántelek (Nădar) falu határában. Mint ismeretes, a hullát ekkorra szétmarcangolták a környéken élő állatok – ennek ellenére sikerült az azonosítás. Az 53 éves Vilhan Piroskáról van szó, s itt az ügy összekapcsolódik egy másik bűncselekménnyel, nevezetesen az anyósát meggyilkoló ügyvéd tettével.

Megoldódott rejtély

December 3-a óta nem találták a rendőrök annak a nőnek a holttestét, akit a gyanú szerint aznap gyilkolt meg veje, a Váradon ügyvédként tevékenykedő Cosmin Moraru. A férfi és felesége, Pazurik Krisztina, aki az áldozat lánya, a bűnüldözők szerint egyelőre ismeretlen okból a Nagyvárad központjában lévő lakásukban végeztek a nővel. A szomszédok a gyilkosság másnapján látták a férfit ahogy valamit kicipel a lakásból, s egyesek azt állítják, véres volt a ruhája – eközben felesége vérnyomokat takarított a lakásban. Néhány órával később a házaspár elhagyta az országot. Pár nap múlva Svájcban akadtak rájuk – ez nem volt nehéz, mivel a nyomozók tudták, hogy a gyanúsítottaknak a szóban forgó országban van búvóhelye. Állítólag Dél-Afrikába szerettek volna tovább szökni. A kiadatási eljárás azóta is tart.

Sebastian Vălean ügyész, a nyomozás vezetője megerősítette, hogy ennek a gyilkosságnak az áldozatát találták meg Nadántelek (Nădar) falu mellett. A test fóliába volt csavarva, fejére fekete műanyag zsákot is húztak. Megtalálásakor hiányzott a jobb lába és a medence tájékának egy része is, hasonlóképpen a jobb keze. A hullát néhány arra járó fedezte fel a mezőn, kezdetben arra figyelve fel, hogy egy kutyafalka marakodik valamin.

A Bihar megyei Ügyészség csütörtökön közleményt adott ki az ügyben, hangsúlyozva, hogy a nyomozás még tart. Jelezték, hogy bár a házaspárt még nem adták ki Romániának, a svájci hatóságok hazajuttatták viszont már az illetők gépkocsiját. A járművet most szakértők vizsgálják át. A hatóság azt is megerősítette, hogy elfogatóparancs van érvényben a Bihar megyei bíróságon dolgozó Morar Cosmin, és neje, a pedagógusként tevékenykedő Pazurik Erika Krisztina ellen. Az ügyészség hangsúlyozza: a jogi gépezet beindult ugyan, ám ezzel nem sértik az ártatlanság vélelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!