ERDON Helyi hírek

2012.12.01. 12:16

Gazdagok a szegényekért

Gyermekeiket egyedül nevelõ szülõknek gyûjtöttek pénzt a karácsonyi ünnepekre pénteken este a nagyváradi Lotus Marketben.

Gyermekeiket egyedül nevelõ szülõknek gyûjtöttek pénzt a karácsonyi ünnepekre pénteken este a nagyváradi Lotus Marketben.

A kezdeményezés Mudura Sándor nagyváradi üzletember, a váradi Lotus Market bevásárlóközpont tulajdonosának a nevéhez fűződik, aki a helyi poltikai és gazdasági elit bevonásával szervezett árverést pénteken este a Lotus Market báltermében. A jótékony célú jótékonysági akció immár negyedik alkalommal került megrendezésre, első alkalommal 2009-ben tartották meg azt, és az évek során mintegy kilencszáz szülő kapott anyagi támogatást az árverésekből befolyó összegekből.

Árverés

A péntek esti esemény külön érdekessége volt, hogy meghívták Victor Ponta miniszterelnököt és Crin Antonescut a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét is, akik azonban nem tettek eleget a meghívásnak. Eljött azonban Catalin Botezatu a leghíresebb román divattervező, aki ha már itt járt, akkor bemutatta egyik ruhakollekcióját is a közönségnek, sőt egy általa tervezett ruhát, és más saját márkájú termékeit is felajánlotta az árverésen. A liciten jobbára Mudura Sándor saját gyűjtemémyéből felajánlott antik ezüst és porcelán tárgyak, festmények, valamint egy ismeretlen adományozó által felajánlott tárgyak kerültek a képzeletbeli kalapács alá. Maga az esemény este fél nyolckor a Botezatu kollekció bemutatásával kezdõdött, majd máris következett az árverés, melyen minden értéktárgy gazdára talált.

Az üzletemberek nagyobb kedvvel licitáltak, de a politikusok, például Ioan Mang Bihar megyei PSD-elnök és felesége, valamint Pásztor Sándor RMDSZ-es tanácsos is a zsebükbe nyúltak egy-egy értéktárgyért. Az elárverezett holmik 1500 és 12.000 lej közötti áron keltek el, ez utóbbi egy festmény volt, előbbi pedig a Catalin Botezatu által felajánlott estélyi ruha. Az árverésen Beniamin Rus a Selina vállalat tulajdonosa volt a legaktívabb, a legtöbb tárgy az ő birtokába került. Az eseményen mintegy 95 ezer lej gyűlt össze. A licit után vette kezdetét maga a bál, melyen fellépett Ioana Mihuti, Lacrimioara Deac és az Amadeus együttes.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!