ERDON Helyi hírek

2012.11.06. 10:40

Gólyabált tartott az érmihályfalvi főgimnázium

Az elmúlt péntek este tartották meg a helyi kultúrházban az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium gólyabálját. Kovács Alexa lett a gólyakirálynő, Somogyi Cristian pedig a gólyakirály.

Az elmúlt péntek este tartották meg a helyi kultúrházban az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium gólyabálját. Kovács Alexa lett a gólyakirálynő, Somogyi Cristian pedig a gólyakirály.

 

Öt kilencedikes osztály egy-egy gólyapárját mutathatták be a műsorvezetők - Nemes Gyöngyi és Geszti Yvette - a kultúrházat megtöltő közönségnek: Furău Madeleine és Somogyi Cristian (IX.A), Loményi Anita és Ursu Csaba (IX.B), Lakatos Jenna és Ursu Ádám (IX.C.), Májer Lilla és Kira Lehel (IX.D.), Kovács Alexa és Székely Jóska (IX.E.) Az említett műsorvezetők köszöntötték is a versenyzőket, mint az iskola diákközösségének új tagjait, hozzátéve, hogy nem csak munka és tanulás vár rájuk, de kikapcsolódás is - egy ilyen alkalom a gólyabál is.

Feladatok

A párokat hét próbatétel elé állították: elsőként a párok egymással készítettek egy perces "interjúkat", hogy bemutatkozzanak, aztán a fiúk állóképességét tesztelték, kiknek fekvőtámaszokat kellett nyomni, közben lufit fújni, és az győz, akié rövidebb idő alatt kipukkan. Erre nem került sor, ugyanis ez csak látszólag egyszerű feladat, mert vagy a két feladat szinkronba hozása nem sikerült, vagy a lufi szállt el (akár többször is), vagy nem gyarapodott benne a levegő, vagy a fekvőtámasz nem ment. Harmadik feladatként 10 kvízkérdésre kellett (időnként kellett volna) felelni. A negyedik feladattal a lányoknak kellett megbirkózni: a csípőjükre kötött dobozból 10 pingpong labdát kellett kirázzanak, tetszőleges testmozgással. Ötödikre karaoke-duetteket kellet énekelni, sorshúzás alapján dőlt el, kinek milyen dal jutott - de az előadásokból nem mindig volt egyértelmű rögtön, hogy mit is hallunk. A hatodik versenyszám elvileg lehetőséget adott a színészi képességek megvillantására, ugyanis Rómeót és Júliát kellett megszemélyesíteni.

Létra - erkély

A pár mondatos párbeszédet különböző stílusban kellett (volna) elmondani: katonásan, szomorúan, ittasan, idegesen és szégyenlősen. Díszletként egy létrát nyitottak ki a színpadon, amire a lányok felléptek, míg egy segítő "Erkély" feliratú papírlappal áll előtte. A legnagyobb sikere talán annak a párnak volt, melynek tagjai egy kavarodás miatt egymás szövegét mondták, de - nem vették észre... A hetedik, utolsó próba a tánc volt, ám a sok ritmus (rock, tangó, keringő, diszkó, manele) mintha egy nagy masszává sűrűsödött volna, amiben csak két-három fiatal találta nagyjából a lépést. A zsűri mintegy fél óra alatt a következőkre jutott: 5. helyezett - Májer Lilla és Kira Lehel, 4. helyezett - Kovács Alexa és Székely Jóska, 3. helyezett - Loményi Anita és Ursu Csaba, 2. helyezett - Lakatos Jenna és Ursu Ádám, 1. helyezett - Furău Madeleine és Somogyi Cristian. A 2012-1013-as tanév gólyakirálynője Kovács Alexa, gólyakirálya Somogyi Cristian lett, a díjakat a tavalyi győztesek, Turuczkai Henrietta és Szilágyi Daniel adták át. A gólyabál bulival folytatódott.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!