ERDON Helyi hírek

2012.11.08. 12:56

Cukorbetegség elleni kampány

Az elkövetkezendő napokban Nagyváradon is különféle figyelemfelkeltő akciók zajlanak az Ellenőrizd a diabéteszedet című országos kampányon belül. Ingyenes vizsgálatok is lesznek.

Az elkövetkezendő napokban Nagyváradon is különféle figyelemfelkeltő akciók zajlanak az Ellenőrizd a diabéteszedet című országos kampányon belül. Ingyenes vizsgálatok is lesznek.

 

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség arra figyelmeztet, hogy ha nem hozzuk meg a szükséges intézkedéseket, 2030-ig minden tizedik ember cukorbeteg lesz. Ennek megfelelően, a Romániai Cukorbetegség, Táplálkozás és Anyagcsere Betegségek Társasága Nagyváradon is figyelemfelkeltő kampányt szervez az elkövetkezendő napokban, a váradi diabétesz központtal közösen.

Vizsgálatok

November 10-én és 11-én, azaz szombaton és vasárnap a nagyváradiak ingyenes vércukorszint, illetve glikozilált hemoglobinszint mérésen vehetnek részt. A sátor, ahol ezeket a vizsgálatokat végzik, a Fő utcán, a Körös nagyáruház előtt lesz felállítva, s 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket. Hétfőn és kedden a tájékoztatáson lesz a hangsúly: különféle nagyváradi iskolában zajlanak majd vetítések a cukorbetegség megelőzéséről és egyéb, ezzel kapcsolatos tudnivalóról.

A Nagyváradi Közszállítási Vállalat is csatlakozott a kampányhoz: két tömegközlekedési eszközon is látható lesz az „Ellenőrizd a diabéteszedet! - A diabétesz esetében a nevelés megelőzést és ellenőrzést jelent!” - felirat.

Kék fénnyel

A nagyváradi kampány részeként orvosoknak szóló rendezvényt is szerveznek: november 10-én, a nagyváradi Ramada szállóban 9 órától egy tudományos szimpózium kezdődik, melyen a cukorbetegséggel kapcsolatos újdonságokról szóló előadások hangzanak majd el.

A Cukorbetegség Világnapján, azaz november 14-én délelőtt sajtótájékoztatót szerveznek, 17 órától pedig egy meglepetés-rendezvény lesz a Lotus Centerben, melynek témája a Cukorbetegség Világnapjának jelvényéhez, azaz a kék körhöz kapcsolódik majd. Az este folyamán pedig kék színű fénnyel világítják meg a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalt a cukorbetegségben szenvedőkkel szembeni szolidaritás jegyében.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!