ERDON Helyi hírek

2012.10.28. 18:38

Rekord részvétel a gólyabálon

Még soha nem voltak ennyien az Eminescu főgimnázium magyar tagozata által szervezett gólyabálon, mint az idén. Hajnalig tartó bulival ért véget.

Még soha nem voltak ennyien az Eminescu főgimnázium magyar tagozata által szervezett gólyabálon, mint az idén. Hajnalig tartó bulival ért véget.

 

Mihai Eminescu Főimnázium magyar tagozata már hagyományszerűen a No Problem diszkóban szervezi meg a gólyabált, melynek az idén médiatámogatója volt a Bihari Napló, valamint az erdon.ro portál is. Mint megtudtuk, a péntek esti bál szervezői háromszáz résztvevőben reménykedtek, ehhez képest végül hétszázhoz közelített a számuk. Sokan este tíz után jöttek, amikor a gólyák versenye már befejeződött, és csak a buli volt már hátra.

Próbák

Az idén a négy magyar tagozatos osztály nyolc gólyapárja indult a versenyen, melyen ezúttal Disney-figurákként kellett megmutatkozniuk. Ennek megfelelően, a gólyák között volt többek között Hófehérke, Pocahontas, Tarzan és Jane, Aranyhaj, de a Szépség és a szörnyeteg sem hiányzott.

A verseny a párok bemutatkozásával kezdődött, közben az osztályok produkcióit nézhette meg a közönség. A diákok főleg moderntánc-előadásokkal készültek. A bemutatkozást követő próba a „pókjárás” volt, ennek során a párok tagjai egy labdával a hasukon kellett megtegyék a távot, majd a pár másik tagja kellett megismételje ugyanezt. A Disney-kvíz alatt ismert Disney-rajzfilmekkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk, például arra, hogy milyen állatai voltak Pocahontasnak, vagy mikor jár le a szörnyeteg ideje, de a meglepetésszerű kérdések sem maradtak el – például, hogy az utolsó másodpercekben milyen zene hangzott el.

A negyedik próba a bodybuilding-show volt, melyen csak a fiúk vettek részt. Bár az egész – az egyik szervező szavaival élve – inkább Chippendale show-szerű lett, a lényeg, hogy a fiúk feltalálták magukat, ki humorosra, ki szívdöglesztőre vette a figurát és közben mindenki jól szórakozott. A következő próbán borotvahabbal bekent lufikat kellett a pároknak leborotválniuk, majd tánctudásukról adtak számot – ez a megmérettetés abból állt, hogy egy ismert koreográfiájú táncokból álló zeneösszeállításra kellett megfelelően táncoljanak.

A legrátermettebbek

A próbákat fellépésekkel tarkították: Retek Orsolya váradi énekes, Fazekas Kriszta és Bajnok Tamás diákelőadók léptek fel, az Ely szalon jóvoltából pedig estélyi- és báliruhákat mutattak be a főgimnáziumba járó diáklányok.

Végül a gólyapárokat elbíráló zsűri – melynek tagja volt Hochhauser Enikő aligazgató, az iskola több pedagógusa valamint a tavalyi gólyapár – a IX.J gólyapárjának, azaz a Pocahontast alakító Bogya Bonninak és párjának, Gáspár Tamásnak ítélte az első díjat.

A megmérettetés után fergeteges, hajnalig tartó buli következett, melyen négy DJ közreműködött: a diszkó két lemezlovasa mellett DJ Krisz és DJ Preda biztosította a jó hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!