ERDON Helyi hírek

2012.10.18. 10:50

Kettős kiállítás a Tibor Ernő Galériában

Papp Gábor festőművész és Gáspár Géza szobrász munkáiból nyílt kiállítás október 17-én a nagyváradi Tibor Ernő Galériában a Művelődés Hete-Tanulás Ünnepe rendezvénysorozat keretében.

Papp Gábor festőművész és Gáspár Géza szobrász munkáiból nyílt kiállítás október 17-én a nagyváradi Tibor Ernő Galériában a Művelődés Hete-Tanulás Ünnepe rendezvénysorozat keretében.

A galéria terme nem csak festményekkel és szobrokkal telt meg, hanem az érdeklődők is szép számban összegyűltek. A kettős tárlatmegnyitón Bányai Szabados Katalin köszöntötte a jelenlevőket. Dr. Fleisz János egyetemi tanár a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetségének (BINCISZ) elnöke beszédében elmondta, hogy immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Megyei Népfőiskolai Egyesülettel (Berettyóújfalu) közösen a határon átnyúló Művelődés Hete-Tanulás Ünnepe elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyre mindenkor jellemző volt a művelődés szeretete, a közösségi összetartozás kiemelése, a magyar kulturális összetartozás megjelenítése. A továbbiakban az idei év rendezvénysorozatára tért ki: két hét alatt tíz helyszínen 23 rendezvényt szerveznek, melyekkel mind a fentebb említett értékeket kívánják terjeszteni. A megnyitón jelen volt Porkoláb Lajos, a Megyei Népfőiskolai Egyesület elnöke is, aki elmondta, hogy a Művelődés Hete-Tanulás Ünnepe Nagy-Britanniából indult, és mára már száz országban ünneplik.

Harmonizáló alkotások

A kiállított műalkotásokat dr. Anca Popescu Raţiu a Bihar Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Központ szaktanácsadója méltatta. Mint elmondta, minden olyan alkalom ünnepnek számít, mikor egy művész a közönség elé viszi alkotásait. Anca Popescu Raţiu elismerően beszélt Papp Gábor festményeiről és Gáspár Géza bronz szobrairól, kiemelve, hogy a két művész munkái tökéletesen harmonizálnak egymással, ezért a tárlatot úgy értékelte, hogy „a legjobb kiállítás, amit az utóbbi időben láttam”. A két művész megköszönte a lehetőséget: „Nagyon jó dolog a mostani időkben ennyi barátságot tapasztalni, mint ami itt fogadott bennünket”- mondta el Gáspár Géza. A kiállítás megnyitóján közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész is.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!