ERDON Helyi hírek

2012.10.02. 13:01

Késik az e-ticketing bevezetése

A bürokratikus eljárások miatt húzódik el az elektronikus jegyrendszer bevezetése a nagyváradi tömegközlekedési eszközökön.

A bürokratikus eljárások miatt húzódik el az elektronikus jegyrendszer bevezetése a nagyváradi tömegközlekedési eszközökön.

 

Mint ahogy azt Csuzi István, a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) igazgatója elmondta, a vállalat már készen áll az elektronikus jegyrendszer, az ún. e-ticketing bevezetésére, viszont amíg a nagyváradi polgármesteri hivatal nem szervezi meg az erre vonatkozó közvitát, illetve amíg a helyi tanács el nem fogadja az elektronikus jegyrendszer használati szabályzatát, addig a HKV nem vezetheti be a rendszert. Csuzi hozzátette, hogy a közvita várhatóan e hónap elején lesz, majd következik egy harminc napos időszak, melynek letelte után lehet a helyi tanács napirendjére tűzni az említett szabályzat-tervezetet. Az igazgató kijelentette, hogy az ütemterv nem változott, azaz a HKV dolgozói már megkapták az elektronikus kártyákat, és jelenleg folyik a rendszer tesztelése. Amint elfogadásra kerül a módosított tömegközlekedési szabályzat, elsőként a diákoknak és az egyetemistáknak adnak ki elektronikus kártyákat, majd következnek a kedvezményekre nem jogosult utasok, végezetül pedig a nyugdíjasok. Csuzi István reményei szerint jövő tavaszra teljesen befejeződik az átállási folyamat az elektronikus jegyrendszerre. Hozzátette, hogy az első névre szóló bérletkártya ingyenes, míg a nem névre szóló jegyportfóliót tartalmazó kártya öt lejbe kerül az igénylőnek. Ha valaki elveszíti névre szóló bérletét, akkor öt lejért csináltathat újat, vagy tíz lejért olyan kártyát igényelhet, amelyen rajta lesznek az elveszített kártyájának adatai, így a még felhasználatlan jegyek értéke is. Csuzi István kiemelte, hogy az elfogadásra váró szabályzat különbséget fog tenni kihágás és szabálysértés között: azok a személyek, akiknek van érvényes bérlet-, vagy jegykártyájuk, de azt nem érvényesítették felszálláskor, tíz lejes büntetést kell fizessenek, míg akiknek nincs semmilyen a tömegközlekedési eszközök használatára feljogosító kártyája, szabálysértés miatt 25 lejes büntetést kell majd fizessenek.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!