ERDON Helyi hírek

2012.10.01. 12:18

Jézussal a facebookon

Evangelizációs keresztény ifjúsági istentiszteletet tartottak szeptember 30-án a várad-velencei református templomban. Az istentisztelet témája sok fiatalt érdekelt.

Evangelizációs keresztény ifjúsági istentiszteletet tartottak szeptember 30-án a várad-velencei református templomban. Az istentisztelet témája sok fiatalt érdekelt.

Illyés Tamás érszőlősi lelkipásztor Jézussal a facebookon címmel végzett szolgálatot, egy olyan témát feszegetve, amely rengeteg fiatalt érint és érdekel. A lelkipásztor elárulta, ő is használja a közösségi oldalakat, amelyeknek megvannak az előnyei, de sok veszélyt is rejtenek magukban. Illyés Tamás feltette a kérdést a jelenlevőknek: mi köze Jézusnak a közösségi oldalakhoz? „Az egyházak, gyülekezetek felismerték azt, hogy a virtuális világban az emberek másként tartanak kapcsolatot, ezért ilyen utakon is el kell érni az embereket. Létrejöttek a keresztény közösségi oldalak, és nem csak olyanok, amelyeket egyházak hoztak létre, hanem magánemberek is”. Megemlítette az egyik leglátogatottabb oldalt is, amelynek már 14 millió rajongója van. Kérdés csak az, hogy ez lenne a jövő egyháza, virtuálisan fogják toborozni a híveket és az interneten keresztül tartják majd az istentiszteleteket is? „Vajon ha ma élne Jézus, ő élne ezekkel a lehetőségekkel?” – tette fel a kérdést Illyés Tamás, majd válaszában kifejtette, hogy ha használná, akkor ezekkel a kommunikációs eszközökkel személyes találkozásra hívná az embereket.

Ismeret

Egy másik fontos kérdés az, hogy meg lehet-e ismerni Jézust a facebookon keresztül? A lelkipásztor elmondta, hogy információt ugyan lehet kapni róla, de a megismeréshez több kell. „Lehet eszköz az internetes világ, hogy felkeltse a figyelmet, viszont ahhoz, hogy megismerjük Jézus Krisztust, személyes döntő találkozásra van szükség. A keresztény hitből fakadó kapcsolatot semmi sem múlhatja felül”- tette hozzá végezetül Illyés Tamás. A vasárnapi alkalmon a nagyszámú fiatal jelenlevő mellett, 16 lelkipásztor is részt vett. Az igehirdetést követően az Élő Kövek, az érszőlősi, magyarkéci és margittai gyülekezetek egyesített zenekara lépett fel keresztény ifjúsági dalokkal.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!