ERDON Helyi hírek

2012.10.29. 09:57

Ifjúsági istentisztelet Várad-Velencén

Az evangelizációs keresztény ifjúsági istentiszteletek újabb alkalmát tartották meg október 28-án a Nagyvárad-velencei református templomban.

Az evangelizációs keresztény ifjúsági istentiszteletek újabb alkalmát tartották meg október 28-án a Nagyvárad-velencei református templomban.

Az ifjúsági istentiszteleten, amely Ruhacsere akció! címet kapta, Földesy Márta erdőgyaraki lelkipásztor szolgált. Földesy Márta a királyi menyegző példázatával (Mt 22, 1-14) vezette fel a ruhacsere gondolatát. Minta későbbiekben kiderült, nem külső ruhacserére van szüksége az embernek, hanem lelkének ruháit kell kicserélje, hogy mikor az égi király eljön, ne kelljen szégyenkeznünk. Nem számít, milyen ruhát hordunk kívül, ha lelki ruházatunk szakadt és koszos, de nem elég foltozgatni a lyukakat, hiszen „Senki sem vet pedig új posztóból foltot az ócska ruhára; mert ami azt kitoldaná, még elszakít a ruhából, és nagyobb szakadás lesz” (Mt 9, 16).

Földesy Márta hangsúlyozta, hogy mindenki maga kell eldöntse, mikor szorul rá a ruhacserére, de előbb-utóbb el kell kezdeni az igazi felöltözést, amelyhez négy lépés vezet: meg kell látni magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk, megvallani Istennek, hogy ilyenek vagyunk, komolyan kell vegyük, hogy Isten így is szeret bennünket, és Jézus Krisztus minden bűnünket megbocsátotta, utolsó lépésként pedig meg kell köszönnünk és elkezdenünk az engedelmes életet. Mert a lelki, belső ruhacsere nem átmeneti, hanem végleges, nem részleges, hanem teljes, amelyet nem lehet kicserélni, igazítani, mert saját bőrré lesz, Krisztust vesszük fel. Aki felölti a menyegzői ruhát, már tudni fogja, mit kell tegyen, ha újra foltos lesz. Az evangelizációs alkalmon a velencei ifjúsági csoporton kívül a Nagyváradi Kántorok Kórusa is szolgált. Többek között a 74. és 66. zsoltárokat és három spirituálét is előadtak.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!