ERDON Helyi hírek

2012.10.17. 16:21

Áttörés a kalózjáratok elleni küzdelemben

Nagyvárad- Kedden a váradi önkormányzat műszaki osztálya a menetrend szerinti különjáratokkal történő közösségi szállítási szolgáltatásra vonatkozó engedélyek odaítéléséről szervezett közvitát.

Nagyvárad- Kedden a váradi önkormányzat műszaki osztálya a menetrend szerinti különjáratokkal történő közösségi szállítási szolgáltatásra vonatkozó engedélyek odaítéléséről szervezett közvitát.

 

A váradi önkormányzat műszaki osztálya szabályzattervezetet dolgozott ki a menetrend szerinti különjáratokkal történő közösségi szállítási szolgáltatásra vonatkozó engedélyek odaítéléséről, kedd délután erről szerveztek közmeghallgatást a városháza dísztermében. Ahogy várható volt, a Polgármesteri Hivatal (Emil Benţan műszaki aligazgató és két munkatársa), a pályázó cég és a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) képviselőin, illetve az újságírókon kívül egyetlen „civil” érdeklődő sem vett részt a rendezvényen, ami ez esetben talán nem csupán a korai időponttal (délután 16 óra), hanem azzal is magyarázható, hogy a tárgyalt járatokat csupán a vállalat alkalmazottai vehetik majd igénybe, mások nem.

Útvonalak

Az előterjesztés értelmében hétfőtől szombatig napi két járat indulna reggel 5, illetve délután 15 órától a következő útvonalakon: Nufărului utca- Morii utca- Bumbacului utca- Seleuşului utca- Averescu sugárút- Szent László tér- Decebal sugárút (ANL-tömbház)- Aradi út- Oneştilor utca- Meşterşugarilor utca- Tudor Vladimirescu/Körös utca- Decebal sugárút- Berzei utca- Ştefan cel Mare sugárút/Árpád vezér útja- Transilvaniei/Nadányi utca- Dacia sugárút- Borsi út vonalon (odafelé), illetve a Borsi út- Dacia sugárút- Transilvaniei/Nadányi utca- Ştefan cel Mare sugárút/Árpád vezér útja- Berzei utca- Decebal sugárút- Tudor Vladimirescu/Körös utca- Oneştilor utca- Meşterşugarilor utca- Decebal sugárút (ANL-tömbház)- Iuliu Maniu/Beöthy Ödön utca- Kossuth utca- Kolozsvári út- Seleuşului utca- Bumbacului utca- Morii utca- Nufărului utca vonalon (visszafelé).

A közvitán több javaslat is elhangzott, Emil Benţan például azt kérte a cég képviselőitől, hogy a megállók közti távolságot is jelöljék meg, illetve felvetődött az is, hogy igyekeztek a kevésbé zsúfolt útszakaszokat beiktatni a két vonal részekén. Ugyanakkor Csuzi István OTL-vezérigazgató gratulált a vállalkozásnak, amiért elsőként engedélyt kért a járatai üzemeltetésére, arra utalva ezzel, hogy a városban több kalózjárat is működik.

Mivel a törvény értelmében a közvita meghirdetésétől számítva 30 nap kell elteljen addig míg a dokumentum a helyi tanácsosok asztalára kerülhet határozattervezet formájában, valószínű hogy a november 4-ét követő első közgyűlésén fognak szavazni az engedélyeztetésről.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!