ERDON Helyi hírek

2012.09.25. 13:10

VIII. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozója

A Nagyvárad Táncegyüttes 2012-ben magára vállalta a VIII. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozójának megszervezését Nagyváradon október 4–7. között.

A Nagyvárad Táncegyüttes 2012-ben magára vállalta a VIII. Erdélyi Magyar Hivatásos Táncegyüttesek Találkozójának megszervezését Nagyváradon október 4–7. között.

A találkozót 2004-től kezdődően évente rendezik meg, amelyen öt erdélyi hivatásos táncegyüttes vesz részt: a sepsiszentgyörgyi Háromszék Hivatásos Néptáncegyüttes, a csíkszeredai Hargita Székely Nemzeti Népi Együttes, az Udvarhely Táncműhely Hivatásos Néptáncegyüttes, a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttes, illetve a házigazda Nagyvárad Táncegyüttes. Egy ilyen találkozó nem csak a hivatásos táncegyütteseknek nyújt lehetőséget arra, hogy betekintést nyerjenek egymás munkájába, hanem a helyi és környékbeli közönségnek is, hogy a Nagyvárad Táncegyüttes működésén és műsorain kívül a többi erdélyi hivatásos együttest is megismerhesse.

Jegyek

Jegyeket szeptember 18-tól a színház pénztárában lehet váltani a nyitvatartási rend szerint (keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között). Az előadásokra 20 lejbe kerül egy belépő, de lehetőség van bérlet megváltására is, amely 50 lejbe kerül 5 előadásra (kivéve az Udvarhely Táncműhely Záp-hiányok című előadását). Diákcsoportoknak és műkedvelő táncegyütteseknek kedvezményt biztosítanak a szervezők, ők féláron, 10 lejért válthatnak jegyet egy-egy előadásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!