ERDON Helyi hírek

2012.09.04. 15:29

Új iskolaigazgatók elsejétől

Bihar megye - Több magyar tannyelvű iskolában is új igazgatót, illetve aligazgatót neveztek ki szeptember elsejétől, tájékoztatta portálunkat Kéry Hajnal főtanfelügyelő helyettes.

Bihar megye - Több magyar tannyelvű iskolában is új igazgatót, illetve aligazgatót neveztek ki szeptember elsejétől, tájékoztatta portálunkat Kéry Hajnal főtanfelügyelő helyettes.

 

A Bihar megyei tanintézetek mintegy húsz százalékánál hajtottak végre vezetőségváltást szeptember elsejétől. Daniel Negrean Bihar megyei főtanfelügyelő ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: a változtatásra azért volt szükség, mert egyes esetekben a tanintézetek vezetői elérték a nyugdíjkorhatárt, másutt nem teljesítették a tisztség betöltéséhez szükséges feltételeket. Az igazgatók ugyanis címzetességgel, legalább kettes fokozattal, legalább nyolc év régiséggel kell rendelkezzenek, továbbá a Nevelési Menedzsment-szakértők Országos Testületének tagjai kell legyenek.

Változások

Voltak igazgatók, aligazgatók, akik egészségügyi okok miatt nem akarták tovább vállalni ezt a feladatot, továbbá a főtanfelügyelő szerint voltak esetek, amikor „a nevelési folyamat fellendítése és a menedzsment jobbítása” volt a cél.

Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettestől megtudtuk: a magyar tannyelvű iskolákban a változtatások az ő javaslata alapján történtek és itt egyetlen esetben sem szerepelt az okok között az, hogy a tanintézetben nem volt elég hatékony a menedzsment.

A nagyváradi Ady Endre középiskolának új aligazgatója lett Bogdán Károly személyében, mivel a korábbi aligazgató egészségügyi problémái miatt nem vállalta tovább a tisztséget. A Szent László római-katolikus gimnázium számára a megnövekedett létszámra való tekintettel jóváhagytak egy aligazgatói posztot, melyet szeptember elsejétől Haracsek Klementina foglal el. A nagyváradi Szacsvay Imre iskolában Soós Sándor helyett Pásztor Gabriella lett az igazgató, az intézmény korábbi vezetője pedig a Tanítók Házánál dolgozik szeptember elsejétől. Csatáron a volt igazgató nem teljesítette a szükséges feltételeket, az új igazgató Orosz Erika lett. Érmihályfalván a korábbi igazgató elérte a nyugdíjkorhatárt, helyette Zeffer Timea Erzsébet vette át a tisztséget. Diószegen az igazgatónő fáradtságra hivatkozott, úgyhogy Pataki Árpádot nevezték ki helyette. Köröstárkányban Antal Rózsa lett az új igazgató, mivel a korábbi vezető nem tett eleget a feltételeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!