ERDON Helyi hírek

2012.09.03. 09:57

Sikeres volt az agrárvásár

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal rendeztek mezőgazdasági vásárt és szakkiállítást az egyik várad-őssi bevásárlóközpont parkolójában. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni.

Nagyvárad- Az elmúlt hétvégén negyedik alkalommal rendeztek mezőgazdasági vásárt és szakkiállítást az egyik várad-őssi bevásárlóközpont parkolójában. A szervezők hagyományt szeretnének teremteni.

 

A múlt hétvégén, három napon keresztül, immár negyedik alkalommal szervezett mezőgazdasági vásárt és szakkiállítást az Era Shopping Park bevásárlóközpont parkolójában a Bihar Megyei Tanács, a Bihar Megyei Agrárkamara, a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a váradi önkormányzat. Több tucatnyi mezőgazda vett részt: gabona-, ipari növény-, zöldség- és gyümölcstermelők, állattenyésztők, agrártermék-feldolgozók, mezőgazdasági gépgyártók és -forgalmazók, különböző beszállítók. A péntek délben zajlott nyitóünnepségre stílszerűen négylovas fogaton érkeztek a főszervező intézmények vezetői. A farmerek és beszállítók egyébként nem csupán bihariak voltak, hanem más megyékből, sőt külföldről is jöttek. A vásárlók, illetve érdeklődők egyebek mellett gyümölcsök, zöldségek, virágok, tejtermékek, borok és pálinkák közül válogathattak, vásárolhattak. Az egyik „celebterméknek” egy ritka sajtféleség, a Sambrunia számított, melynek előállítója Hunyad megyéből érkezett, és meg is kérte a portékája árát: egy ilyen sajt kilogrammja ugyanis 120 lejbe került.

Egyéb programok

Amúgy többen is amiatt panaszkodtak, hogy egyes termékeket drágábbak kínálták mint a váradi piacokon. Különféle haszon-, illetve háziállatokat is meg lehetett csodálni: egy Holstein tehén 15 ezer euróba, egy berbécs 1300 lejbe, a juhok pedig 600-700 lejbe kerültek.

Nem csupán vásárolni lehetett azonban a péntek délelőttől vasárnap estig zajló eseményen, hanem mezőgazdasági szimpóziumok, látványos járműbemutatók és népzenei koncertek is voltak. A zárást követően a szervezők elégedetten nyilatkoztak. Azt mondták: az előző évekhez képest nőtt a kiállítók, az eladók és a vásárlók száma is, ezért hagyományt szeretnének teremteni a rendezvényből.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!