ERDON Helyi hírek

2012.09.24. 12:29

Megújulóban a Nagyváradi Ősz

Nagyvárad- Október 1-14. között a Városi Művelődési Ház az önkormányzat támogatásával immár XXI-ik alkalommal szervezi a Nagyváradi Ősz fesztivált. Tizennégy bel- és négy kültéri rendezvény lesz.

Nagyvárad- Október 1-14. között a Városi Művelődési Ház az önkormányzat támogatásával immár XXI-ik alkalommal szervezi a Nagyváradi Ősz fesztivált. Tizennégy bel- és négy kültéri rendezvény lesz.

A beharangozó sajtótájékoztatót hétfő délelőtt tartották a városháza dísztermében. Flavius Bunoiu, a Városi Művelődési Ház igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén az eddigieknél sokkal nagyobb szabású marketingkampánnyal hirdetik a rendezvénysorozatot: amellett, hogy a központi híd két oldalára két, egyenként 18 méter hosszú bannert szereltek fel, az interneten, a rádióban és szórólapok segítségével is reklámoznak. Ezeken kívül egy videoklip is készült- melyben Ana Maria Georgescu énekli a fesztivál himnuszát-, valamint Szatmárnémetiben, Nagybányán, Temesváron és Kolozsváron megjelenő szabadidő-magazinokban is feladtak hirdetéseket. A cél, hogy a Nagyváradi Ősz regionális kulturális seregszemleként épüljön be a köztudatba.

Újdonságok

Újdonságnak számít, hogy a Queen’s étteremben közönségtalálkozókat szerveznek a meghívottakkal, például október 1-jén az Opera per sempre előadás közreműködőitől (12 óra), 6-án Victor Rebengiuc színművésztől (11 óra), 9-én pedig Maia Morgenstein színművésznőtől (14 óra) kérhetnek autogramokat a rajongóik. Szintén változás, hogy a December 1. parkban zajló koncertek alatt nem csupán a csendőrség, a rendőrség és a helyi rendőrség biztosítja majd a rendet, hanem egy magán őrző-védő cég is, az árusok pedig egységes arculatú faházikókban, illetve ernyők alatt kínálják majd a termékeiket, és a szervezőkkel kötött szerződésben vállalják, hogy az elvárásoknak megfelelően viselkednek.

Rendezvények

A tizennégy beltéri rendezvény három fő helyszíne a Városi Művelődési Ház, a Szakszervezetek Művelődési Háza és a Nagyváradi Állami Filharmónia hangversenyterme. Az itt zajló, román nyelvű előadásokra jegyet kell váltani, egy órával a kezdés előtt, vagy a Bémer téri Városi Művelődési Házban hétköznapokon 9-16 óra között. Íme néhány érdekesebbnek ígérkező produkció: Opera per sempre a színházban, október 1-jén, hétfőn, 20 órától, (a belépő 35 lejbe kerül); Guilty Lemon Blazzaj dzsesszkoncert október 5-én, pénteken, 20 órától a filharmóniában (20 lej), Victor Rebengiuc műsora a filharmóniában október 6-án, szombaton 20 órától (30 lej); a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Carmina Burana előadása a Szakszervezetek Művelődési Házában október 8-án, hétfőn 20 órától (20 lej); szintén ugyanitt Maia Morgenstein fellépése a Love Stories-ban október 9-én, kedden 20 órától (20 lej); a konstancai Nemzeti Balett és Opera társulat Don Quijote előadása a Szakszervezetek Művelődési Házában október 10-én, szerdán 20 órától (25 lej). Ugyanakkor említésre méltó még, hogy október 11-én, 12-én és 13-án délután 5 órától a várad-szőllősi végállomástól „Caragiale-villamos” indul.

Szabadtéri koncertek

Október 11-14. között minden este ingyenes szabadtéri koncertek lesznek a December 1. parkban. Október 11-én a Partizan, a Les Elephants Bizzares és a Polter Guys együttesek, 12-én a Vama, a Direcţia 5, Ana Maria Georgescu és a Vivere tagjai, 13-án az O. L. Ţăndărică & Bosquito, a Ternipe, a Red Wine és a Meda Music énekesei, 14-én pedig a Filadelfia és a tulkai fúvószenekarok, a Bihorul, a Crişana, a Naţional, a Transilvania és a Rapsodia Bihoreana néptánccsoportok, valamint Mariana Deac, Oana Lianu és Maria Ciobanu lépnek fel.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!