ERDON Helyi hírek

2012.09.30. 13:06

Kubai hangulat a sétáló utcán

A jazz kedvelői szombat este igazi csemegében részesülhettek, hiszen két együttes is koncertezett a sétáló utcán felállított színpadon.

A jazz kedvelői szombat este igazi csemegében részesülhettek, hiszen két együttes is koncertezett a sétáló utcán felállított színpadon.

A Rövid Dráma Fesztivál keretében megszervezett koncertre a váradi JazzFest és a THEATRON Egyesület áprilisban indult PoetRhythMus Experiment programjának következő vendégeként érkezett a nagyváradi közönség elé a szatmárnémeti Jazz Waves Trio és a magyarországi-kubai Elsa Vallé y sus Hermanos Trio szombaton este. Az este hét órára hirdetett koncert háromnegyed órás késéssel kezdődött meg. A közel negyven perces jazz koncert alatt a Jazz Waves Trio ismert külföldi és magyar sláger feldolgozásokkal szórakoztatta az addigra már szép számban összegyűlt közönséget.

A szatmárnémeti trió: Henter Ambrus – ének és basszusgitár, Fisár Csaba – dob és Botos Norbert – billentyű előmelegítették a hangulatot az Elsa Vallé y sus Hermanos Trio-nak, akik fél kilenc körül léptek színpadra. A magyarországi együttes énekese a Kubából származó Elsa Valle a hűvös estén a nagyváradi közönség elé hozta a szenvedélyes kubai ritmust és dallamokat, amelyeket kiválóan épített bele a jazz stíluselemei közé. Elsa Valle zenészcsaládba született, tanulmányait Havanna híres zeneművészeti iskolájában végezte, majd a legismertebb kubai és dél-amerikai fesztiválokon lépett fel. A Nagyváradon fellépő trió tagjai: Elsa Valle – ének, Winand Gábor – ének, szaxofon, fuvola és Petz Bálint – gitár. Az esemény a THEATRON Egyesület és az ART Production közös szervezésében valósulhatott meg.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!