ERDON Helyi hírek

2012.09.24. 13:37

Kosárlabdameccsel a bűnözés ellen

Nagyvárad - A Bűnmegelőzési Hét egyik első rendezvényeként tájékoztató előadást tartottak a rendőrök a váradi Mihai Eminescu főgimnázium tanulóinak. A rendezvény kosárlabdameccsel zárult.

Nagyvárad - A Bűnmegelőzési Hét egyik első rendezvényeként tájékoztató előadást tartottak a rendőrök a váradi Mihai Eminescu főgimnázium tanulóinak. A rendezvény kosárlabdameccsel zárult.

Az idén immár hetedik alkalommal szervezi meg a Bihar megyei Rendőrség a Bűnmegelőzési Hét rendezvénysorozatot, melyen belül most is különféle tájékoztató jellegű, megelőzésre irányuló akciók zajlanak. Hétfőn például a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium négy osztályának tanulói tudhattak meg többet az alkohol- és a drogfogyasztás kevésbé ismert hatásairól. Az előadás során Flaviu Iova főfelügyelő, valamint Fărcane Lăcrimioara rendőr szólt egyebek mellett az ifjúköri bűnözés sajátosságairól, arról, hogy ebben a korban a rossz példák hatására és a megfelelő információk hiányában könnyen csapdába eshetnek a fiatalok. Az alkohol- és a drogfogyasztás sokszor csábító lehet, ha a fiatalnak nincs egyéb, követendő modellje, hangzott el.

Jó példa

A rendezvény meghívottja pont ilyen meggodnolásból a Városi Sportklub kosárlabdacsapata volt, s az előadás végén a profi sportolók megmérkőztek a líceum diákcsapatával. A meccs végén a középiskolás lányok előszeretettel fényképezkedtek William Franklin frissen szerződtetett amerikai kosárlabdajátékossal. Flaviu Iova főfelügyelő elmondta, hogy a kosárlabdacsapat meghívásával az volt a céljuk, hogy megmutassák: a népszerűséghez nincs szükség alkoholra, drogokra és agresszivitásra. A barátságos meccs szlogenje egyébként az volt: Válaszd a sportot, ne az erőszakot! Șerban Sere, a kosárlabdacsapat menedzsere elmondta: tavaly a Traian Vuia iskolában zajlott hasonló rendezvény. Ezúttal is szívesen tettek eleget a meghívásnak, megtisztelőnek érzik, hogy követendő példaként tartják őket számon.

Nyílt nap

Kedden délelőtt, a rendezvénysorozat keretein belül zajlik a Nyílt Nap a nagyváradi rendőrség székhelyén. Délelőtt 11 órától egyebek mellett harcművészeti és pirotechnikai bemutatót tartanak a rendőrök, a gyerekek megismerkedhetnek a rendőrkutyákkal, megtudhtaják, milyen eszközökkel dolgoznak a mozgó kriminalisztikai laboratóriumban. 11.45-től Együtt a gyermekeink biztonságáért címmel előadás zajlik a Bihar megyei Rendőrség székhelyén nevelési tanácsadók, pszichológusok részvételével. „Ne engedd az autódat tolvajok kezére” és „Figyelj a zsebtolvajokra” címmel szerdán 10 órától is megelőző akciók lesznek a váradi nagypiacnál, illetve a December 1 téren.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!