ERDON Helyi hírek

2012.09.06. 13:38

Germanisztikai konferencia a PKE-n

Háromnapos Nemzetközi Germanisztikai Konferenciának ad helyet a Partium Keresztény Egyetem (PKE) szeptember 6–8. között. A konferenciára hét országból érkeztek.

Háromnapos Nemzetközi Germanisztikai Konferenciának ad helyet a Partium Keresztény Egyetem (PKE) szeptember 6–8. között. A konferenciára hét országból érkeztek.

A konferencia hivatalos megnyitóját szeptember 6-án 10 órától tartották meg a PKE dísztermében. A háromnapos konferenciára, amelyet az egyetem Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke szervezett meg immár ötödik alkalommal, összesen hét országból, huszonhárom főiskoláról és egyetemről érkeztek vendégek. Idén az V. Nemzetközi Germanisztikai Konferencia A krízisek mint fordulópontok a germanisztikában címet viseli. A konferencia alatt a jelenlevők több német nyelvű előadást hallgatnak majd meg, míg utolsó nap egy kirándulással zárul az esemény. Az ünnepélyes szintén német nyelvű megnyitóra tegnap került sor. A vendégeket dr. Nagy Ágota tanszékvezető és dr. János-Szatmári Szabolcs az egyetem rektora köszöntötte. A konferencia hivatalos megnyitóján köszöntőbeszédet mondott a temesvári német konzul Klaus Christian Olasz. Ezt követően számos neves németországi, magyarországi és romániai germanista előadásaira került sor. Ugyanezen a napon mutatták be germanisztikai konferencia kötetsorozatának legújabb részét, amely az előző évi konferencia előadásait tartalmazza. Dr. Nagy Ágota tanszékvezető elmondta, hogy az esemény célja egy nemzetközi szakmai fórum létrehozása, valamint a különböző országok germanistáinak lehetőséget szeretnének teremteni a találkozásra, a párbeszédre, a kutatási eredmények ismertetésére.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!