ERDON Helyi hírek

2012.09.20. 12:21

A micskei diákokra is "ráköszönt" az új tanév

Bihar megye - Szeptember 17-én délelőtt hivatalosan is új tanév kezdődött a micskei Miskolczy Károly Általános Iskolában is. Sok szülő, munkahelyéről elkérezkedve jött gyereke "nagy napjára", az iskolai újév első ünnepi óráira.

Bihar megye - Szeptember 17-én délelőtt hivatalosan is új tanév kezdődött a micskei Miskolczy Károly Általános Iskolában is. Sok szülő, munkahelyéről elkérezkedve jött gyereke "nagy napjára", az iskolai újév első ünnepi óráira.

A megjelenteket Hodgyai Edit igazgatónő köszöntötte, közöttük egyházi személyiségeket, önkormányzati vezetőket, szülőket, kollégákat - és nem utolsó sorban azokat, akikről valójában ez a nap szólt: a diákokat. Megnyitó beszédében arra sarkalta a diákokat, hogy becsületes és tisztességes munkával érjenek el szép eredményeket. Olyan munkára ösztönözte a jelenlevőket, amely nem felszínes, hanem valós időt és energiát kíván úgy a gyerektől, mint az őket támogató szülőktől, pedagógustól. A továbbiakban Giosanu Leonard római katolikus tisztelendő osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, a hittel végzett közös munka szépségét és megtartó erejét hangsúlyozva, amihez energiát is kitartást csakis Istentől remélhetünk és kaphatunk.

Koszorúzás

A gyerekek előadása egyben egymás köszöntése is volt, jó példával járva egymás előtt. Zöld Bettina, Oláh Ágota és Bana Anita szavalatai, valamint Kelemen Hunor és Erdei Csongor hegedűjátéka tette emlékezetessé a megnyitót. A micskei furulyacsoport dalai és a kis Görböc néptánccsoport produkciója törte meg az iskolaudvar vakációs csendjét. Az első osztályosok nevében Oláh Csenge - Szalai Borbála versével - már fogadalmat is tett, hogy gyönyörűen meg fog tanulni írni, olvasni ebben a tanévben. A tanévnyitó résztvevői ezután a Jakó kúria udvarára vonultak, Jakó Zsigmond emléktáblája előtt folytatták ünnepi műsorukat, ahol a "görböcösök" népdalokat énekeltek hegedű kísérettel, Erős Joó Béla református lelkipásztor pedig Mózes II. könyvéből választott igével kívánt tartalmas iskolai évet, jó tanulást a diákoknak, és eredményes munkát oktatóinak. Végezetül az iskola szintízes tanulói - Jakab Emőke Boglárka, Tripó Debora, Erdei Csongor és Kelemen Hunor - az iskolások nevében elhelyezték a megemlékezés koszorúját Jakó Zsigmond emléktáblájánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!