ERDON Helyi hírek

2012.08.19. 17:41

Nemzetközi drogterjesztők rendőrkézen

Tíz kilogramm kanabisz-származékot fedeztek fel a szervezett bűnözés elleni rendőrségi osztály munkatársai, valamint az ügyészek négy személynél, akik befelé tartottak az országba.

Tíz kilogramm kanabisz-származékot fedeztek fel a szervezett bűnözés elleni rendőrségi osztály munkatársai, valamint az ügyészek négy személynél, akik befelé tartottak az országba.

 

A Szervezett Bűnözés Elleni Csoport nagyváradi kirendeltsége drogellenes alosztályának rendőrei, valamint a DIICOT helyi osztályának ügyészei spanyol-román szálakon futó droghálózat ügyében jártak el. A gyanú szerint három román és egy spanyol állampolgár alkotta a hálózatot, mégpedig a 34 éves F. B., a 30 éves B. H. O., a 36 éves D. F. G., valamint a 61 éves M. P. B.

Tetten érés

A hatóságok emberei még augusztus 10-én, pénteken érték tetten F. B.-t és B. H. O.-t, amint 560 gramm kanabisz-származékot birtokoltak, amely Spanyolországból került hozzájuk. 24 órára előzetesbe helyezték őket, majd a bíróság elrendelte 29 napra szóló letartóztatásukat.

Augusztus 17-én aztán a Bihar megyei drogellenes osztály rendőrei a borsi határrendészekkel közösen megállítottak és átvizsgáltak egy autót, amellyel D. F. G. és M. P. B. közlekedett épp. Erős volt a gyanú, hogy komolyabb mennyiségű drogot próbálnak behozni az országba. A poggyászaikban találtak is 96 csomagot, amely összesen 872 gramm drogot tartalmazott, a gépkocsi hátsó ülése alatt pedig további 8,5 kilogramm ilyen anyagra leltek. A rendőrök e két személy letartóztatását is javasolták a bíróságnak. Ha bűnösnek találják a gyanúsítottakat, a droghálózat tagjai 10–20 év közötti börtönbüntetést is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!