ERDON Helyi hírek

2012.08.10. 13:51

Megverte és a szekrénybe zárta gyermekét

Súlyosan bántalmazta, aztán pedig hosszú időre bezárta a szekrénybe a gyermekét egy nő a Várasfenes közseghez tartozó Jánosfalva településen. A 7 éves kisfiút zúzódásokkal, a jobb szeme alatt nyílt sebbel szállították kórházba.

Súlyosan bántalmazta, aztán pedig hosszú időre bezárta a szekrénybe a gyermekét egy nő a Várasfenes közseghez tartozó Jánosfalva településen. A 7 éves kisfiút zúzódásokkal, a jobb szeme alatt nyílt sebbel szállították kórházba.

 

A Várasfenes közseghez tartozó Jánosfalva településen a szomszédok figyeltek fel a gyermek segélykérő kiáltozására szerdán, és értesítették a községközpont szociális felügyelőjét, aki a 112-es sürgősségi számon szólt a rendőrségnek. Az anya, a 33 éves Lidia B. először nem volt hajlandó magyarázatot adni a helyszínre érkező rendőröknek és a Bihar megyei Gyermekvédelmi Hatóság (DGASPC) munkatársainak, azt állítva, hogy a gyermek eltűnt hazulról. Azonban röviddel ezután a gyermeket levetkőztetve találták meg a konyhaszekrénybe zárva, teste zúzódásokkal volt tele, a jobb szeme alatt lévő nyílt seb még mindig vérzett. A 7 éves kisfiút előbb a belényesi kórházba szállították, majd Nagyváradra hozták a Gavril Curteanu Városi Kórházba. Később Lidia B. beismerte, hogy megverte a gyermeket. A törvényszéki orvosok megállapítása szerint a zózódások és a sebek egy fadarabbal való ütlegelés nyomán keletkeztek. Az ügyet a belényesi rendőrség vizsgálja, a nyomozás lezárásáig a gyermek a DGASPC gondozásába kerül. Lidia B. azzal is számolhat, hogy megvonják tőle szülői jogainak gyakorlását.

Ioan Florian Man, Várasfenes község polgármestere elmondta, hogy a nőnek még három gyermek van a gondozásában, és hogy csak ebben az évben már ez volt a negyedik eset, amikor rendőrségi intézkedésre volt szükség ennél a roma családnál. „A pedagógusok is jelezték irányunkba, hogy észrevették, a gyermeket verik. Több gyerek van a családba, de úgy tűnik, hogy azokat rendesen gondozza, egyedül ezt (a legkisebbet, szerk. megj.) bántalmazza. Gyakran kint kell aludjon, és nem ad neki enni. Nem ez az első eset, hogy a gyermeket elveszik tőle, de mindig hazavitték, hogy ne fizessenek büntetést. Volt olyan helyzet is, hogy a gyermeknek el volt törve az orra, az anya meg azt mondta, hogy leesett a padlásról. Most a nőnek van büntetőjogi dossziéja, büntetést fog fizetni. Lehet, hogy visszaviszi a gyereket, és most pont emiatt fogja verni…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!