ERDON Helyi hírek

2012.08.29. 15:29

Előkészítő osztályok

Bihar megyében nincsenek gondok az előkészítő osztályok indításával, nyilatkozta Claudiu Damian, a Bihar megyei Tanfelügyelőség szóvivője.

Bihar megyében nincsenek gondok az előkészítő osztályok indításával, nyilatkozta Claudiu Damian, a Bihar megyei Tanfelügyelőség szóvivője.

Cáfolta a szóvivő azt a hírt, miszerint nem jelentkezett elég pedagógus: számuk jelenleg pontosan 260, ami megegyezik az induló osztályok számával. A szóban forgó tanítók egyébként külön kurzuson vesznek részt, melyet Bukarestben kiképzett pedagógusok tartanak számukra. Az első, tanítók számára szervezett tanfolyam augusztus 27-én kezdődött és holnap ér véget, a másodikat pedig szeptember 2 és 7 között tartják meg. Míg az elsőn 133-an vesznek részt, a másodikra 127-en iratkoztak fel. Bihar megyében 3640 gyerek kezdi el ősztől az előkészítő osztályt.

A kormány 724 ezer lejt különített el a Bihar megyei tanintézetek számára, hogy vásárolhassák meg a szükséges bútorzatot, ennek alapján az iskolák megköthették a szerződéseket. Azt tegnapi érdeklődésünkkor nem tudta a szóvivő, hogy a tényleges összegek megérkeztek-e, vagy sem. Minden, előkészítő osztályba járó gyereknek új asztala és széke lesz, összesen 199 lej értékben.

A Mediafax információi szerint 62 esetben az előkészítő osztályba járó gyerekek egy teremben tanulnak majd az elsősökkel, mivel számuk nem érte el azt, amennyi egy külön osztály indításához szükséges. Az induló osztályok 74%-a román, 23%-a magyar, a többi pedig roma, német, illetve szlovák tannyelvű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!