ERDON Helyi hírek

2012.08.02. 12:53

Az RMDSZ-é az alpolgármesteri cím Félegyházán

Szerda délelőtt tartott gyűlésén Biharfélegyháza Helyi Tanács alpolgármestert választott. A funkciót újra Kerecsenyi Imre tölti be.

Szerda délelőtt tartott gyűlésén Biharfélegyháza Helyi Tanács alpolgármestert választott. A funkciót újra Kerecsenyi Imre tölti be.

Több más településhez hasonlóan Biharfélegyházán is a szokottnál tovább húzódott az alpolgármester megválasztásának procedúrája, melynek oka - nyílt titokként - a politikai kötélhúzás. Információnk szerint Biharfélegyháza esetében az RMDSZ színeiben megválasztott Kelemen Zoltán polgármester mellett az alpolgármesteri funkcióra az USL-szövetség tagja, a PNL tartott igényt. Szerda délelőtt tartották meg azt a gyűlést, melyen az önkormányzat alakuló ülésén elhalasztott alpolgármester-választást is megejtették. A Helyi Tanácsot 13 képviselő-testületi tag alkotja, közülük 8 RMDSZ-es, 4 USL-s, 1 PD-L-s. A jelölésekkor csupán egy név hangzott el: Kerecsenyi Imre korábbi alpolgármesteré. A szavazatok összeszámlálása során kiderült, hogy a jelölt 8 igen voksot kapott, további 5 szavazócédulát üresen dobtak az urnába

Csapatszellem

Kérdésünkre az újraválasztott RMDSZ-es alpolgármester elmondta: a 2004-ben tartott választások óta tagja a község képviselő-testületének (a Biharfélegyháza-Biharvajda-Mihai Bravu alkotta község 2003-ban "vált le" Bihardiószegtől). Az előző ciklusban 2,5 évig volt alpolgármester, vagyis most vág neki második mandátumának. Újraválasztását úgy értékelte, hogy az elmúlt időszakban - értve alatta a község önállósodása óta eltelt éveket - olyan csapatszellem alakult ki a község élén, melynek köszönhetően eredményes munkát tudtak kifejteni. A továbbiakban valójában folytatni fogja eddigi munkáját, a legfontosabb teendők között említette az utak javítását, és a félkész állapotban lévő idősek otthona építésének befejezését.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!