ERDON Helyi hírek

2012.07.11. 14:07

Részletek a Nagyváradi Őszről

Idén októberben huszonegyedik alkalommal szervezik meg a Nagyváradi Ősz elnevezésű rendezvénysorozatot városunkban.

Idén októberben huszonegyedik alkalommal szervezik meg a Nagyváradi Ősz elnevezésű rendezvénysorozatot városunkban.Flavius Bunoiu a nagyváradi Városi Művelődési Ház igazgatója sajtótájékoztató keretén belül ismertette a rendezvénysorozat időpontját, és más tudnivalókat. A Nagyváradi Ősz két hetet fog tartani október 1. és 14. között. Október elsejétől 10-ig tíz előadást tekinthetnek meg az érdeklődök, míg 11-14 között szabadtéri koncerteket szerveznek. Az előadásokra a jegyek ára 5-30 lej között változik majd, a koncertek ingyenesek lesznek. Flavius Bunoiu elmondta, hogy a központban folytatott munkálatok miatt a szabadtéri programokat valószínűleg a December 1. parkban tartják meg, a koncertekre romániai és magyarországi együtteseket is szeretnének meghívni. A rendezvénysorozat részletes programját az igazgató augusztus 1-jén teszi közzé, mivel eddig az időpontig minden szerződést aláírnak. A Nagyváradi Ősz költségvetése idén is a tavalyi évhez hasonlóképen alakul, tehát körülbelül ötven-ötven százalékban állja a költségeket a Művelődési Ház és a szponzorok. Az önkormányzattól körülbelül ugyan annyi támogatást kaptak mint elmúlt évben. Bunoiu hangsúlyozta, hogy idén kevesebb árus lesz a szabadtéri programokon, mivel szeretné ha a programsorozatnak nem sérülne a kulturális arculata. Ezért nem lesznek különböző ékszereket, lufikat, és más apróságokat árusítók, hanem csak étel- és ital standok, valamint tradicionális kézműves termékeket forgalmazó standok.

Verseny

Flavius Bunoiu elmondta, hogy idén még több energiát fektettek a rendezvénysorozat arculatának kialakításában. Több internetes közösségi oldalon megtalálható a Nagyváradi Ősz, valamint egy weblapot és blogot is létrehoztak az eseménynek. A rendezvény kulcsfontosságú értékeinek a város multikulturalitását, modernitását és kreativitását tartja, amelyet a mindenképp ki szeretnének emelni a Nagyváradi Ősz népszerűsítése során. A weblapon (www.toamnaoradeana.com/concurs-creatie/) a grafikusoknak és tervezőknek egy kreatív versenyt is hirdettek, ami július 11–22. között fog zajlani. A résztvevők a weboldalon megtalálják a verseny feltételeit és más információkat. A nyertesek pénznyereményt és két személyre szóló akkreditációt kapnak a teljes rendezvénysorozatra, emellett alkotásaik a weboldalt fogják díszíteni.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!