ERDON Helyi hírek

2012.07.02. 12:48

Elkezdődött a Vakációs Bibliahét Várad-réten

Idén július 2. és 6. között szervez Vakációs Bibliahetet a Nagyvárad Réti Református Egyházközség Ezt látnod kell címmel. Már az első nap sok gyermek érkezett.

Idén július 2. és 6. között szervez Vakációs Bibliahetet a Nagyvárad Réti Református Egyházközség Ezt látnod kell címmel. Már az első nap sok gyermek érkezett.Tegnap kezdődött el a Vakációs Bibliahét a várad-réti templomban Ezt látnod kell címmel. Már első napon több mint negyven gyermek érkezett a bibliaheti alkalomra, amelyet július 6-ig minden nap 10-től 13 óráig tartanak meg. Mike Abigél segédlelkész elmondta, hogy a Vakációs Bibliahét istentisztelettel kezdődött és július 8-án az istentisztelettel ér véget, ugyanis a gyerekek vasárnap rövid műsor keretében előadják a héten tanult énekeket. A segédlelkésznő ismertette a napi programokat is. Minden alkalom egy rövid áhítattal indul, az első napon Pálfi József református lelkipásztor tartott áhítatot a gyerekeknek. A bibliaheti alkalmakon központi helyet foglal el egy-egy bibliai történet megismertetése és megbeszélése. A történetet tegnap színi előadásként mutatták be, ma pedig bábjáték formájában. A bibliai történetek a gyógyítás témakörébe tartoznak. „A Vakációs Bibliahét az Ezt látnod kell címet kapta. A kérdés az, hogy mit is kell meglátni. A közös gondolatokat tartalmazó gyógyítás történetekkel Isten gondoskodását mutatjuk meg a gyerekeknek”- mondta el Mike Abigél.

Program

Állandó elem az énektanulás is. Márkus Zoltán kántor-karnagy gitáron kíséri a kicsiket. A nap folyamán játékos foglalkozásokat tartanak, ügyességi játékokat, a tanult történetek alapján kvíz versenyeket tartanak. A nőszövetség a hét során minden alkalommal uzsonnát készít a gyerekeknek, amely után kézműves foglalkozást tartanak. Tegnap csuhéból virágot készítettek a nagyobbak, ma bábokat, azután cipős dobozból jópofa játékokat és szemléltető eszközöket, a kicsik pedig színezhetnek. Az utolsó napon a program eltér majd a korábbiaktól, hiszen pénteken kirándulni mennek a résztvevők. A gyerekekkel Mike Abigél és Gergely Natália vallástanárnő foglalkozik. A szervezők szeretettel várják továbbra is az óvodás és iskoláskorú gyermekeket.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!