ERDON Helyi hírek

2012.07.08. 13:37

Divatbemutató végzős hallgatók munkáiból

Július 6-án a Nagyváradi Állami Egyetem Vizuális Művészetek kara a több éves hagyományoknak megfelelően divatbemutatót szervezett a végzős hallgatók munkáiból.

Július 6-án a Nagyváradi Állami Egyetem Vizuális Művészetek kara a több éves hagyományoknak megfelelően divatbemutatót szervezett a végzős hallgatók munkáiból.Divatbemutatónak adott helyet pénteken a nagyváradi Városi Művelődési Ház. A Díszítőművészet szak végzős hallgatóinak diplomamunkáit bemutató gálaünnepség 19 órától vette kezdetét. A kollekciók ebben az évben is tükrözték a rengeteg munkát és szenvedélyt, amellyel a fiatal tervezők a ruhákat megálmodták és elkészítették. Idén hét kollekciót tekinthettek meg az érdeklődők Buciuman Lidia, Ciutac Zsófia, Degău Ioana, Gabor Shannon, Sasca Rebeca, Szilágyi Orsolya és Tóth Katalin munkáit. A fiatal tervezőket Andor Corina, Baciu Urzică Corina, Tătulescu Mihaela és Holló Barna lektorok készítették fel.

Bemutató

A modellek vakuvillanások között vonultak fel a kifutóra és mutatták be a tervezők munkáit. A kifutón több stílus és téma ihlette ruhákban vonultak végig a modellek. A legtöbb kollekció darabja hölgyeknek készült, de néhány férfiaknak megálmodott ruhát is fel lehetett fedezni. Két kollekcióban is fontos szerepet játszottak az afrikai motívumok, e mellett a résztvevők megcsodálhatták többek között az Art Nouveau és Art Deco stílusok ihlette ruhakölteményeket. A bemutató végén a Hattyúk tava elevenedett meg a kifutón a fehérnemű kollekción keresztül. A bemutató idén különbözött az eddigiektől, hiszen a meghívott előadók az egyetem Zene szakáról érkeztek, dr. Marcu Ágnes dékán vezetésével. Fellépett: Bede Róbert, Centea Daniel, Crisan Eva, Fodor Karolina, Foltut Ligia, Ianc Ioana, Macavei Cristina, Oláh Boglárka és Réthi Brigitta.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!