ERDON Helyi hírek

2012.07.24. 12:04

Díjazták a legjobb érettségizőket

A legjobb eredményekkel rendelkező érettségizőket díjazták július 23-án délután az RMDSZ Sas-palotabeli székházában. Harminckét, magyar osztályokba járó fiatal kapott elismerést.

A legjobb eredményekkel rendelkező érettségizőket díjazták július 23-án délután az RMDSZ Sas-palotabeli székházában. Harminckét, magyar osztályokba járó fiatal kapott elismerést.

Az ünnepi eseményre hat, magyar osztállyal is rendelkező váradi középiskola legjobb és legeredményesebb diákjait hívták meg. Az Ady Endre Elméleti Líceum, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Szent László Római Katolikus Iskolaközpont, a Mihai Eminescu Főgimnázium, a Művészeti Líceum, a Iosif Vulcan Pedagógiai Főgimnázium és a Mihai Viteazul Műszaki Szakközépiskola legjobb érettségi eredményeivel rendelkező tanulói az elismerés jeléül egy-egy könyvcsomagot és oklevelet kaptak. A díjkiosztás előtt elhangzottak a köszöntő beszédek. Biró Rozália nagyváradi RMDSZ-elnök elmondta, hogy alkalmat és lehetőséget kell teremteni arra, hogy elismerjék a kemény munkát és a sikereket. „Egy szakasz lezárult, következik az egyetem. Reméljük megtalálják azokat a lehetőségeket, hogy itt maradjanak és itt kamatoztassák tudásukat” – tette hozzá Biró Rozália. Felelevenítette, hogy 2007-ben konkretizálódott az, hogy valamivel értékelni kell a legjobban teljesítők munkáját. Akkor az olimpiászokon kiváló eredményeket elért diákokat díjazták.

Támogatás

RMDSZ kezdeményezésre vezették be azt is, hogy a másodikosok úszásoktatáson vehessenek részt és azt is, hogy minden elsős és ötödikes ingyenes egészségügyi szűrését az önkormányzat finanszírozza. Ezeken keresztül évente körülbelül 3500 diák kap támogatást a váradi önkormányzattól” – részletezte Biró Rozália. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az RMDSZ kezdeményezésének köszönhetően a város idei költségvetésében 300 ezer lejt különítettek el arra, hogy a XI-esek számítógépes, nyelv- vagy sofőrvizsgát tegyenek, ezek valamelyikét választva. Ezt a lehetőséget a tervek szerint a következő tizenkettedik osztályos generáció már igénybe veheti. Az ünnepi eseményen Pásztor Gabriella tanfelügyelő, Hochhauser Enikő, a Mihai Eminescu Főgimnázium aligazgatónője, Kósa Andrea, a Iosif Vulcan Pedagógiai Főgimnázium aligazgatónője és Szabó Ödön, az RMDSZ ügyvezető elnöke is köszöntötte a diákokat, jókívánságokkal és tanácsokkal látva el a jelenlevőket. Az eseményen a résztvevők azt is megbeszélték, hogy mi vezethetett a gyenge érettségi eredményekhez. A diákok az ősszel érettségizőknek azt tanácsolják, hogy tanuljanak és készüljenek fel a vizsgákra.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!