ERDON Helyi hírek

2012.07.29. 14:14

Anna-napi ünnepség

Az Annákat, és a nagyváradi Anna Nőszövetség fennállásának 22. születésnapját ünnepelték meg július 26-án a Tibor Ernő Galériában.

Az Annákat, és a nagyváradi Anna Nőszövetség fennállásának 22. születésnapját ünnepelték meg július 26-án a Tibor Ernő Galériában.A hangulatos ünnepséget Kelemen Mária, az Anna Nőszövetség elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy sokan köszöntötték a szövetséget nem csak személyesen, hanem a technikának köszönhetően az interneten keresztül is. Elmesélte, hogy 1990 júliusában az alapítók azon tanakodtak, milyen nevet is vegyenek fel. Két okból döntöttek az Anna mellett: Anna Szűz Mária édesanyja volt, valamint Juhász Gyula gyönyörű Anna-versei miatt. „Minden jelen- és távollevő Annát köszöntünk nevenapja alkalmából és boldog születésnapot a nőszövetségnek” – tette hozzá végezetül Kelemen Mária.

Zenés-verses program

A nyitóbeszédet követően Fodré Dávid gitáros-énekes előadása következett, majd Baranyi Tünde népdalokat énekelt. A program ezzel korántsem ért véget: Hajbók Klára Méliusz József és Juhász Gyula egy-egy versét szavalta el, majd a nőszövetség legidősebb tagja, a 92 éves Kazatsai Anna is szavalt. A zenés-verses programban ezúttal helyet kapott egy bűvészmutatvány is. Béres Balázs kötél- és kártyatrükkökkel kápráztatta el a közönséget. A műsor zárásaként Széll Kató alelnök a szeretetről értekezett, majd a jelenlevők egymás kezét megfogva elénekelték a Szeressük egymást, gyerekek! című dalt. Végezetül a jelenlevő Annák egy-egy virágcsokrot kaptak, majd az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!