ERDON Helyi hírek

2012.07.29. 14:29

A fekvőbetegek is szavazhatnak

Nagyvárad - Ötvenkét beutalt igényelt mozgó urnát a Gavril Curteanu városi kórházban lévő 79. sz. szavazókörzetnél, de egy részük valamilyen oknál fogva végül mégsem akart szavazni.

Nagyvárad - Ötvenkét beutalt igényelt mozgó urnát a Gavril Curteanu városi kórházban lévő 79. sz. szavazókörzetnél, de egy részük valamilyen oknál fogva végül mégsem akart szavazni.

 

Délelőtt tizenegy órakor indultak el a szavazókörzet képviselői, valamint a tűzoltóságnak a felügyeletet biztosító alkalmazottja a mozgó urnával. A VI. emeleten, a hematológián egy asszisztensnő fogadta a kis csoportot, s vezette be őket azokba a kórtermekbe, ahol a betegek mozgó urnát igényeltek. Viszont – nem tudni mi okból – az ágyban fekvő beutaltak egy része, bár neve szerepelt a listán, végül mégsem akart élni szavazati jogával.

Megörültek

Megint mások, bár szintén fel voltak iratkozva, és élni is akartak jogukkal, mégsem szavazhattak végül, mert nem volt náluk a személyazonossági okiratuk. Egyes beutaltak pedig – javarészt ágyhoz kötött betegek - nagyon megörültek amikor látták a mozgó urnát, azonban nem szerepeltek a listán, tehát – legalábbis akkor és ott – nem adhatták le voksukat. Mint láttuk, a körzet képviselői nem tudták megfelelően tájékoztatni a szükséges teendőkről ez utóbbiakat. „Itt nem szavazhatnak csak azok, akik fel vannak iratkozva. Menjenek le, beszéljenek a körzet elnökével” - mondták.

Pótlistán

Az egyik idős beutalt, bár láthatóan nem érzete jól magát, végül le is ment a földszinti szavazóközethez, s tudomásunk szerint végül a pótlistákra írták fel, s így szavazhatott.

Utóbb Radu Chișétől, a szavazókörzet elnökétől megtudtuk: mozgó urnát egy nappal korábban is igényelhettek az ágyban fekvő betegek. Ehhez egy típuskérvényt kitöltésére volt szükség, melyet maga az érintett kellett aláírjon, továbbá szükséges volt mellékelni egy orvosi igazoló papírt is. vasárnap 15 óráig szintén igényelhettek mozgó urnát az ágyban fekvő betegek, tudtuk meg. Azok a nem nagyváradi beutaltak pedig, akik le tudtak jönni a földszintre, szavazhattak úgy, hogy felírták őket a pótlistákra.

Adatok

Egy nappal a szavazás előtt 52 személy igényelt mozgó urnát, s kora délutánig 42 személy szavazott így a 79. számú szavazókörzetnél. Vasárnap kora délutánig még egy személy igényelt mozgó urnát, az általa aláírt kérvényt le is hozták, azonban az orvosi papírt nem mellékelték. „Várunk, s ha megkapjuk az igazolást, akkor küldjük az urnát” - mondta a sazvazókörzet elnöke. Amúgy 10 óráig összesen110 személy voksolt ebben a körzetben, 12 óráig pedig 272-en adták le szavazatukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!