ERDON Helyi hírek

2012.06.03. 15:11

Zene, tánc és nagy vidámság

Nagyvárad-A hétvégén a Biharpüspöki Alapítvány és a helyi RMDSZ-alapszervezet már kilencedik alkalommal rendezte meg a Biharpüspöki Napokat. Szombat délután és este remek hangulat volt.

Nagyvárad-A hétvégén a Biharpüspöki Alapítvány és a helyi RMDSZ-alapszervezet már kilencedik alkalommal rendezte meg a Biharpüspöki Napokat. Szombat délután és este remek hangulat volt.

Néhányszor ugyan az esőfelhők ráijesztettek a szórakozni vágyókra, azonban szerencsére a péntek délutánihoz hasonló felhőszakadás végül elmaradt, így semmi akadálya sem volt az önfeledt bulizásnak. Feltűnően sok volt a gyermek és a fiatal, akiket természetesen a szüleik, hozzátartozóik is elkisértek, így nem volt meglepő, hogy a Bocskai István Közösségi Ház udvarán felállított színpad az előadások többségének esetében megközelíthetetlen volt. Akik pedig nem voltak érintettek a műsorszámok főszereplői által, a közeli padokon foglaltak helyet, vagy állva folytattak eszmecserét egymással. A színes programkavalkád a biharszentjánosi Margaréta mazsorett csoport produkciójával kezdődött, majd a Szigligeti Színház Liliput bábtársulata kinált képzeletbeli időutazási lehetőséget Péter lovag legendájának elmesélésével. Az óvódások népi gyermekjátékánál hamar benépesült az emelvény előtti tér, csendben kattogtak a fényképezőgépek és forogtak a felvevőgépek, hogy aztán néhány év elteltével lehessen mire visszaemlékezni, nosztalgiázni. A tombolasorsolásnál szintén a gyermekek működtek közre, a Juhász Gyula Általános Iskola Tücsökringató néptánccsoportjának műsora bájos volt és aranyos, akárcsak az óvodások modern tárca és az iskola sporttáncosainak fellépése.

Aradszky-koncert

A füves részen tartott taekwondo bemutató sokat csodálatát kivívta, főleg a fiúk adtak hangot tetszésüknek a látványos ugrások, deszkatörések láttán. Nem mindennapi teljesítményt nyújtottak a harcművészek, megérdemelték a vastapsot. Színvonalas volt a latin táncbemutató is- köszönet érte Karácsonyi Lillának és Carol Soldeának. A megjelenteket Pásztor Sándor megyei tanácselnök, Cseke Attila szenátor, váradi polgármesterjelölt és Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke köszöntötték ezután hivatalos formában, majd egy újabb tombolasorsolás után az est sztárvendége, Aradszky László táncdalénekes lépett színpadra. Talán nem tévedünk nagyot, ha megállapítjuk: nem sokszor fordul elő az, hogy miközben énekel, a háta mögött gyermekek táncolnak, ahogy ez a Biharpüspöki Napokon történt. Természetesen valamennyi jól ismert dala elhangzott, és kétszer is visszatapsolta őt a vele éneklő közönség. Ezután a Kiss Gézával és Kiss-Mitra Líviával közösen zenélő, Szőcs Lőrincz prímás által vezetett Kovász Nótazenekar tette fel az i-re a pontot, illetve említést kell még tenni a színpompás tűzijátékról.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!