ERDON Helyi hírek

2012.06.20. 13:27

Váradra jöhet a Sepultura

Szkeptikus hangok is hallatszottak azzal kapcsolatban, hogy valóban megtartják-e Nagyváradon a Rock Evolution Festival című rendezvényt, amelyen a Biohazard és a Sepultura is fellépne.

Szkeptikus hangok is hallatszottak azzal kapcsolatban, hogy valóban megtartják-e Nagyváradon a Rock Evolution Festival című rendezvényt, amelyen a Biohazard és a Sepultura is fellépne.

 

Július 13–14–15-re van meghirdetve Nagyváradra a Rock Evolution Festival című rendezvény. A hír már hónapok óta elterjedt a műfaj kedvelőinek körében, ám több érdekes fejlemény is volt – vélhetően ennek nyomán szárnyra kaptak olyan hírek is, amelyek szerint nem biztos, hogy megtartják a fesztivált, amelyet nagy nevekkel is reklámoznak. Utánanéztünk egyes vonzatoknak.

Helyzetkép

Egyesek azt hangoztatták, hogy esetleg pénzügyi manőverek állhatnak a háttérben, s talán el sem jönnek az olyan nagy együttesek, mint a Biohazard és a Sepultura. Mások azt találták furcsának, hogy a szervezők a volt nagyváradi tank-gyakorlótér területére kértek engedélyt, holott az adott területen még áram sincs…

Felvettük a kapcsolatot Sao Paolóban a Sepultura menedzsmentjével. Itt azt tudatták lapunkkal, hogy nem illetékesek az együttes esetleges nagyváradi fellépésének témakörében, mivel a csapatnak Európa számára külön booking irodája működik itt, a kontinensen. Ezért a németországi irodájukhoz irányítottak. Ott kérésünkre utánanéztek az ügynek, s végül azt válaszolták, nem érkezett hozzájuk semmilyen jelzés arról, hogy gond lehetne a bihari megyeszékhelyen tartandó koncertjükkel. A váradi helyszín is változott közben: a szervezők visszavonták a váradi ingatlankezelőhöz benyújtott területfoglalási kérelmüket, mivel a volt tankodrom területén épp a fesztivál idején az ipari park számára tart telekárverést az önkormányzat. A Rock Evolution kezdeményezői ezután a körgyűrű mellett a Baumax közelében jelölték ki az új területet, amely már magáncég tulajdona.

A rendezvény tervezett programja szerint július 13-án a Three Days Grace, a Celelalte Cuvinte, a Nevergreen, a Taine, az Indefiance és a Reborne lép fel, 14-én a Biohazard, az Unearth, a Targ3t, a Guerillas, és a Psycho Symphony, míg 15-én a Sepultura, a Death Angel, az Altar, a Spiritual Ravishment, a Krepuskul. Egy napra 40 lej a belépő, kettőre 50, háromra 70, ha elővételben váltják meg. A helyszínen 50, 60, illetve 80 lejbe fog kerülni. Jegyek válthatók a honlapon, a www.rock-evolution.ro-n, valamint az eventim.ro-n, továbbá a Humanitas, az Orange, a Domo és a Germanos üzleteiben.

A témáról nemrégiben már blogbejegyzésekben is szó volt, a posztok ezen a linken érhetőek el, valamint ezen.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!