ERDON Helyi hírek

2012.06.10. 13:09

Tőkés egy új egységre szavazott

Nem sokkal dél előtt járult az urnák elé Nagyváradon Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) védnöke, akit elkísért lánya is a voksolásra.

Nem sokkal dél előtt járult az urnák elé Nagyváradon Tőkés László EP-képviselő, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) védnöke, akit elkísért lánya is a voksolásra.

 

A szavazás megejtése után a következőket nyilatkozta a sajtónak a politikus: „A választás akkor válik hatékonnyá, hogyha a hiteles emberek körüli egységet tudjuk kialakítani. Volt egy pártegység, tudjuk, hogy mit jelentett ez Romániára nézve 1989 előtt, de van egy krisztusi egység a hitben, ami jól példázza, hogy nem akármilyen egységre van szükség, hanem a jó ügy melletti egységre kötelezzük el magunkat. 1989-ben nem ezt a lovat akartuk, hogy népiesen fejezzem ki magam, mindazáltal akkor elkezdődött a rendszerváltoztatás, ami ez számtalanszor megfeneklett, kisiklott.Huszonkét év alatt a magyarság egyfelől szétzilálódott, szavazataink elvesztek, másfelől pedig nem volt módunk választani, egy egyre szűkülő pártegység körül kényszerült megmaradni a magyarság. Most végre biztosítva van a választás szabadsága, folytatnunk kell az ezelőtt 22 esztendővel elkezdődött rendszerváltoztatást, ezt pedig csak egy befogadó egység keretében lehet megvalósítani, amelyben a pártegységet felváltja a nemzeti egység. Ezt nevezzük mi az együttműködés, a befogadás egységének.”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!