ERDON Helyi hírek

2012.06.10. 17:26

Részvétel: jó is, meg nem is

Papírforma szerint alakulhat esetleg a választás Nagyváradon. Legalábbis erre utalnak egyes vasárnapi felmérések. Ami pedig a részvételt illeti, az jónak is mondható, rossznak is.

Papírforma szerint alakulhat esetleg a választás Nagyváradon. Legalábbis erre utalnak egyes vasárnapi felmérések. Ami pedig a részvételt illeti, az jónak is mondható, rossznak is.

 

Nem hagyta abba a legtöbb párt a kampányolást messze a szombati kampánycsend beállta után sem, sőt még a vasárnapi választás közben is folyt a korteskedés. Még szerkesztőségünkbe is érkeztek például kampány-sms-ek, miközben országszerte egymást vádolták a magyar és román pártok a rendelkezések megsértésével.

Helyi latolgatás

Ami a voksolás várható váradi kimenetelét illeti, az esélyes jelöltek közül a favorit volt az egyetlen, aki egyszerűen szavazott, anélkül, hogy különösebb nyilatkozatokat adott volna. Ilie Bolojan reggel kilenckor voksolt, a Gojdu iskolában kialakított 125-ös körzetben. Egyedül érkezett, mivel előtte szúrópróbaszerűen bejárt néhány szavazókörzetet a városban. A leadott szavazatával kapcsolatban azonban nem akart nyilatkozatot adni – így tett négy éve is.

Készült egyébként egy korai exit poll felmérés is, amelyet az Antena 3 megrendelésére végeztek el. Ez természetesen csak konzultatív jellegű, mindenesetre azt mutatta, hogy Bolojan akár több, mint 70 százalékkal is nyerhet, a második Cseke Attila lehet. A városi tanácsban több, mint 50 százalékot szerezhet az USL.

Ami az országos választási részvételt illeti, az összességében nem kirívóan rossz, ám területfüggő. Erdélyben például viszonylag alacsony volt.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!