ERDON Helyi hírek

2012.06.17. 14:45

"Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk”

Bihar megye - Ha vannak – márpedig vannak – olyan RMDSZ-es polgármesterek, akiket nem kell bemutatni a választás után, akkor ilyen Balazsi József, akit 1992 óta folyamatosan, most hatodik alkalommal választottak Érsemjén élére.

Bihar megye - Ha vannak – márpedig vannak – olyan RMDSZ-es polgármesterek, akiket nem kell bemutatni a választás után, akkor ilyen Balazsi József, akit 1992 óta folyamatosan, most hatodik alkalommal választottak Érsemjén élére.

 

-A hatodik választást könnyebb vagy nehezebb volt megnyerni, mint a korábbiakat?

-A húsz év tapasztalata nem jelentett semmi könnyebbséget, hiszen mindig voltak ellenefeleim, a „harcot” minden elért eremény ellenére pont úgy meg kellett vívni. Annyi különbeséget említhetek, hogy most nem volt román párt jelölésében ellenfelem, csak magyar, és ami ugyancsak újdonság, hogy a roma lakosság befolyásolásával próbálták elérni a számukra kedvező választási eredményt. De az sem fordult még elő, hogy a román pártoknak ne legyen tanácsosuk az önkormányzatban: a 13 tanácsos közül 10 RMDSZ-es, és a visszaosztás után a román pártokra leadott szavazatokkal az EMNP is szerzett 3 helyet.

-Ilyen önkormányzati összetétel mellett mire számít: hogyan fog menni a munka?

-Szerintem a munka ugyanúgy menni fog, mint eddig. A 3 EMNP-tanácsos közül ketten eddig is tanácsosok voltak, MPP-színekben. Mi ezután is többségben vagyunk, amire azonban kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz az az úgynevezett új összefogás, amiről hallani lehet.

-Az RMDSZ-tanácsosok között vannak új arcok?

-Vannak. A tízből három új tanácsosunk van, velük fiatalítottunk is.

-Milyen tervekkel vág neki a hatodik mandátumnak?

-Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk - pontosabban abba sem hagytuk. Mindenféleképpen az Érkenéz-Érselénd út rendbetételére összpontosítunk most, továbbá a Bagaméri út javításának befejezésére. Van egy pályázatunk a csatornahálózat megtervezésére is. Tervezzük, hogy megkezdjük a semjéni egészségügyi központ épületének felújítását, erre rövidesen kiírjuk a közbeszerzést. Ezeken kívül folytatódik az utcák rendbetétele.

-Lehet, hogy az emberek szavazatai ezt az érzékelhető folytonosságot „díjazták”?

-Ahhoz képest, hogy két jelölt volt a polgármesteri funkcióra, ráadásul két magyar, a 72%-os szavazatarányt én jónak tartom. Az eredményt úgy értékelem, hogy a lakosok meg vannak elégedve a munkánkkal.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!