ERDON Helyi hírek

2012.06.12. 15:16

"Mint felhők közül a napsugár..."

Bihar megye - Június 10-én tartották a Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt érmihályfalvi római katolikus templom búcsúját, melyen Osváth József tasnádi segédlelkész prédikált.

Bihar megye - Június 10-én tartották a Páduai Szent Antal tiszteletére felszentelt érmihályfalvi római katolikus templom búcsúját, melyen Osváth József tasnádi segédlelkész prédikált.

 

Páduai Szent Antal ünnepe június 13-án van, az azt megelőző vasárnap tartották a szent tiszteletére felszentelt érmihályfalvi római katolikus templom búcsúünnepét. A kánikulai fullasztó meleg ellenére is megtelt a templom a délben kezdődött ünnepi szentmisére, melyen Osváth József tasnádi segédlelkész prédikált. Ebben egy hasonlattal élt: útban Érmihályfalva felé figyelte a meg a borús égen a felhők közül kibukkanó napsugarakat - szerinte ezek a napsugarak hasonlatosan a szentekhez, kiken keresztül "átragyog" Isten szeretete az emberekre. Ilyen szent volt Páduai Szent Antal is, aki nem csak tanulmányozta, de meg is élte az evangélium tanításait, ebből fakadt csodatevő ereje, mely valójában Jézus csodatevő ereje volt, amit Páduai Szent Antal - mint egy felhők közül előbukkanó napsugár - közvetített az embereknek, fejtette ki a segédlelkész.

Az evangélium szerint

Hozzátette: a szent éppen azért lehet a ma emberének is példaképe, mert nem csak beszélt róla, de maga is az evangélium útmutatásai szerint élt. Osváth Józsefnek a prédikáció után Györfi József helyi esperes-plébános mondott köszönetet, ugyanakkor köszöntötte a szentmisén jelen volt Demsa Pál érsemjéni, illetve Zorel Zima helyi görög katolikus lelkészeket is. Györfi József - tekintettel az aznap volt helyhatósági választásokra - felolvasta a katolikus püspöki kar szavazáson való részvételre buzdító körlevelét. A szentmise - melyen közreműködött az egyházközség Jubilate Deo kórusa - a Szent Antal-litániával, illetve a Himnusz és a Dicső Szent Antal, Istennek kedveltje... kezdetű egyházi énekkel ért véget.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!