ERDON Helyi hírek

2012.06.29. 13:50

Még nem választottak alpolgármestert Körtvélyesen

Bihar megye - Péntek délelőtt tartották meg a Helyi Tanács alakuló ülését Érkörtvélyesen. Az alpolgármester megválasztását elhalasztották a következő gyűlésre.

Bihar megye - Péntek délelőtt tartották meg a Helyi Tanács alakuló ülését Érkörtvélyesen. Az alpolgármester megválasztását elhalasztották a következő gyűlésre.Az érkörtvélyesi új képviselő-testület 13 tagja közül 12-en jelentek meg az ünnepélyes összejövetelen: az EMNP egy, a PSD 4, a PNL két, illetve az RMDSZ 5 tanácsosa, utóbbiak közül hiányzott egy személy, de igazoltan. A Prefektúrát képviselő Berdie Emil gratulált a megválasztottaknak, azt kivánva nekik, hogy felelősségteljesen viseljék gondját a községnek a következő négy esztendőben. Az ülés vezetését Iacob Gheorghe legidősebb illetve Szilagyi Dan és Bodea Florin legfiatalabb tanácsosok vették át, Suiugan Aurel jegyző segédletével. A mandátumok igazolása után utóbbi olvasta fel a tanácsosok esküjének szövegét, majd a tanácsosok egyenként esküt tettek.

Elhalasztott döntés

Őket követően szintén letette hivatali esküjét Nagy István polgármester, aki mindjárt rövid beszédet is mondott, hangsúlyozva, hogy pártállástól függetlenül valamennyien a község javát kell szolgálják, meghálálva a választók bizalmát. Következett az alpolgármester megválasztása, pontosabban következett volna, ám az RMDSZ-frakcióból jött javaslatot egyhangúan megszavazva úgy döntöttek, hogy azt a következő, a jövő héten (és egyúttal a jövő hónapban is) sorra kerülő rendes havi gyűlésükre halasztják. Végezetül megalakitották az önkormányzat három szakbizottságát.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!