ERDON Helyi hírek

2012.06.29. 14:15

Letette az esküt Cornel Popa

Nagyvárad- Péntek délelőtt a Bihar Megyei Törvényszék elnöki irodájában kezét az alkotmány szövegére és a Bibliára téve letette hivatali esküjét Cornel Popa liberális politikus.

Nagyvárad- Péntek délelőtt a Bihar Megyei Törvényszék elnöki irodájában kezét az alkotmány szövegére és a Bibliára téve letette hivatali esküjét Cornel Popa liberális politikus.Cornel Popa a Megyei Tanácsnak a június 10-i helyhatósági választásokon megválasztott új elnöke, aki a napokban az összeférhetlenség miatt lemondott szenátori tisztségéről. A törvény értelmében a körülbelül öt percig tartó ünnepségen jelen volt Constantin Manoliu törvényszéki elnök és Claudiu Pop prefektus is. Rajtuk kívül a megye vezetésében szerepet vállaló valamennyi politikai alakulat képviseltette magát, az RMDSZ részéről Kiss Sándor megyei elnök és Szabó Ödön ügyvezető elnök tette tiszteletét. A ceremóniát követően Cornel Popa azt nyilatkozta: meglátásában a megyei önkormányzat csapatjátékosokból kell álljon, mert egyedül soha sem sikerül. Hozzátette: a teljesítményre és a hosszú távú erőfeszítésre helyezi majd a hangsúlyt. Az alkalmazottak alacsony bérezésével kapcsolatban megjegyezte: a kormánnyal való tárgyalások során arra fog törekedni, hogy helyreálljon a normalitás.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!