ERDON Helyi hírek

2012.06.11. 13:11

Heves esőzések Nagyváradon

Hétfőn a kora reggeli órákban vészjósló felhők gyűltek össze Nagyvárad felett. Tíz óra magasságában elsötétült az ég és hatalmas felhőszakadás vette kezdetét, amely a déli órákig is eltartott.

Hétfőn a kora reggeli órákban vészjósló felhők gyűltek össze Nagyvárad felett. Tíz óra magasságában elsötétült az ég és hatalmas felhőszakadás vette kezdetét, amely a déli órákig is eltartott.A fekete felhők kitartóan ontották magukból az esőt, amely több helyen is kisebb tavakat eredményezett. A Decebal és Dacia sugárút kereszteződésében levő körforgalomnál a gépjárművek ingyenes autómosásban részesültek a helyenként akár 10 centis vízben. Az Olimpiadei utcán is hatalmas víz gyűlt össze, két autó beragadt, valamint a városban a villamos-közlekedés egy része is leállt másfél órára. Tripa Pap Renáta a Nagyváradi Vízművek munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy az ilyen rövid időn belül lehulló nagy mennyiségű csapadék általában problémát okoz, a kanálisok nem bírják elnyelni a vizet, de munkatársaik a bejelentések alapján a helyszínen orvosolják ezeket. A város minden részéről telefonáltak lakosok, többen az Irisz negyedből, valamint a Rogériusz negyedből, ahol a fő elvezetőcsőbe érkezik mind a szennyvíz, mind az esővíz. Egyébként június 10-én az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű riasztást adott ki Bihar megyére.

Sürgősségi esetek

A Körösök Katsztrófavédelmi Felügyelőség jelentése szerint az elmúlt napokban Bihar megye terültetén az állandó esőzések, a villámok és az erős szél több sűrgősségi helyzetet okoztak, amely a tűzoltók beavatkozását igényelték. Június 10-én hajnalban egy Biharszentandráson egy kigyulladt ház szálltak ki a tűzoltók. A tűzet valószínűleg egy villám okozta. Este a belényesi Plopilor utcán a tűzoltók egy elöntött kertből és egy lakásból szivattyúzták ki a vizet. Ugyanaznap Váradon éjjel a Széchenyi (Traian) téren egy kidőlt fa miatt szálltak ki a tűzoltók. A fa három autóban okozott kárt. Egy útra dőlt fa miatt riasztottak egy egységet a váradi Roman Ciorogariu utcára, és hajnalban Élesden is kiszálltak egy hasonló esethez.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!