ERDON Helyi hírek

2012.06.26. 11:01

Három nekifutás Szalacson

Bihar megye - Három fordulós alpolgármester-választás után újra Vida Attila lett Szalacs község alpolgármestere a Helyi Tanács hétfőn délben tartott alakuló ülésén.

Bihar megye - Három fordulós alpolgármester-választás után újra Vida Attila lett Szalacs község alpolgármestere a Helyi Tanács hétfőn délben tartott alakuló ülésén.

 

A kultúrházban tartott nyilvános alakuló ülésen Venig Adrian tanácsos képviselte a Prefektúrát, a procedúrát pedig Tatai Tibor jegyző vezette le. Az ülésvezető a tanácsosi gárda legidősebbje, Erdei Imre volt, segítői a legfiatalabb tanácsosok, Rácz Attila és Nagy Sándor. A 7 napirendi pont közül rendre igazolták a mandátumokat, a 13 tanácsos (10 RMDSZ-es, 2 MPP-s, 1 független) esküt tett, utánuk ugyancsak letette az esküt Horváth Béla megválasztott polgármester. A legizgalmasabb napirendnek az alpolgármester megválasztása ígérkezett - és az is lett. Három jelölés hangzott el, valamennyi az RMDSZ részéről: Rácz Attila, Porsztner Sarolta korábbi polgármester és Vida Attila korábbi alpolgármester. Az első fordulóban 4-4-5 lett a szavazatarány, vagyis senki nem kapta meg a szükséges 7 voksot, ellenben a második helyen is holtverseny alakult ki.

Szakbizottságokat alakítottak

Következhetett a második forduló, ám előtte Horváth Béla polgármester arra kérte a tanácsosokat, ne szavazzanak a korábbi polgármesterre, mert sok konfliktusuk volt előzőleg, és valószínűleg nem tudnának jól együtt dolgozni. Porsztner Sarolta replikázott, mondván, hogy elöljárói tapasztalatai alkalmassá teszik a funkcióra. A második fordulóban 2-4-6 lett a szavazatok aránya, és volt egy érvénytelen is. Így következhetett a harmadik forduló a két legtöbbet kapott között: Vida Attila 10, Porsztner Sarolta 3. A "közönség" tapssal fogadta az eredményhirdetést, ami után megalakították a szakbizottságokat. Végezetül Horváth Béla köszönetet mondott az őt támogatóknak, és kifejezte reményét, hogy a következő, nehéznek ígérkező 4 évben sikeresen tudnak együtt dolgozni a község érdekében. Hasonlóan nyilatkozott Vida Attila is, illetve Porsztner Sarolta is, igaz, utóbbi némi csalódottságának is hangot adott, s mint fogalmazott, az elmúlt 8 év jó "életiskola" volt számára.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!