ERDON Helyi hírek

2012.06.28. 12:00

Felvételi az Ady Endre Líceum ötödik osztályába

Csütörtökön délelőtt tartották meg a felvételit a nagyváradi Ady Endre Líceum ötödik osztályaiba. A gyerekek írásbeli és szóbeli vizsgán bizonyították be angol nyelvismeretüket.

Csütörtökön délelőtt tartották meg a felvételit a nagyváradi Ady Endre Líceum ötödik osztályaiba. A gyerekek írásbeli és szóbeli vizsgán bizonyították be angol nyelvismeretüket.Az előző évek gyakorlatának megfelelően idén is felvételizniük kellett a diákoknak az Ady líceum ötödik osztályaiba. Sikeres vizsga esetén a gyerekek a továbbiakban intenzív angol nyelvoktatásban részesülnek. Tóth Márta az iskola igazgatója elmondta, az oktatási rendszer előírásai szerint középiskolák csak abban az esetben indíthatnak V. osztályokat, ha valamilyen speciális képzést tudnak biztosítani a tanulók számára. Ez lehet képzőművészeti és sportképzés vagy pedig idegen nyelv oktatása. Az Ady Endre Líceum ez utóbbi mellett döntött. Az igazgatónő hozzátette, intenzív nyelvoktatásról lévén szó, beiratkozni is csak előzetes nyelvismeret-felmérés után lehet. Idén a magas létszám miatt nem tudtak felvenni diákokat sem a VI., sem a VII. osztályokba, noha voltak érdeklődők.

Vizsga

Csütörtök délelőtt a szülők is együtt izgultak az ötven kisdiákkal, akik pontban kilenckor elfoglalták helyeiket a padokban és hozzálátták az egyórás írásbeli feladatokhoz. Ez után következett a szóbeli felmérés, amelyen a gyerekek nyelvtudását, szókincsét mérték fel az eddig tanult témakörök alapján. A szülők eközben az iskola előtt várták csemetéiket. Tóth Márta elmondta, hogy idén is két ötödik osztály indul, remélhetőleg mindenki megfelel az elvárásoknak és a 2012-2013-as tanévben 25-25 fővel indíthatják az osztályokat. Az eredményeket legkésőbb holnap délelőtt kifüggesztik.

Nagy Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!