ERDON Helyi hírek

2012.06.21. 15:20

Élelmiszerek a kánikulában

Nagyvárad - Több szabálytalanságot is találtak a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal (OPC) munkatársai a Rogériuszi Piacon végzett péntekii ellenőrzéseik során – tájékoztatta portálunkat Traian Bejan főfelügyelő.

Nagyvárad - Több szabálytalanságot is találtak a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal (OPC) munkatársai a Rogériuszi Piacon végzett péntekii ellenőrzéseik során – tájékoztatta portálunkat Traian Bejan főfelügyelő. Az ellenőrzéseket a kánikula kapcsán végezték, és főleg a romlandó élelmiszerek tárolását tartották szem előtt. Többek között a kinti, több mint harminc fokos melegben tartott tojásokat, csokoládét, tejet, túrót, illetve gombát találtak. Egyes romlandó élelmiszerek pedig rendesen voltak hűtve, azonban nem volt rajtuk feltüntetve a szavatosság.

Bár mindez a fogyasztók egészségét veszélyezteti, egyelőre nem szabtak ki bírságokat. A főfelügyelő ezt azzal magyarázta: a cégtulajdonosokkal nem találkoztak, csupán az eladókkal, de olyan eset is volt, amikor az árus elmenekült, s a tojásokat otthagyta a piaci asztalon. Az OPC munkatársai mindenesetre berendelték az érintett cégtulajdonosokat a hivatal székhelyére helyzetük tisztázása végett. Mint megtudtuk, a tematikus ellenőrzéseket egész nyáron folytatják, a többi piacot, valamint a strandokat és az ott működő kioszkokat, ábécéket is útba ejtik.

A Bihar megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) munkatársai jövő héttől a Félix-fürdő, illetve a Püspökfürdő területén működő közélelmezési cégeket ellenőrzik majd – tudtuk meg Szaló Mureșan Dumitrutól, az állati eredetű élelmiszereket ellenőrző részleg vezetőjétől. Eddigi vizsgálataik során nem találtak kirívó eseteket, mondta a DSVSA munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!