ERDON Helyi hírek

2012.06.28. 15:41

Drágul a víz- és csatornadíj

Nagyvárad- Csütörtök délután a városháza dísztermében rendkívüli tanácsülést tartott Nagyvárad önkormányzati képviselő-testülete. A napirendi pontok közt szereplő valamennyi előterjesztést elfogadtak.

Nagyvárad- Csütörtök délután a városháza dísztermében rendkívüli tanácsülést tartott Nagyvárad önkormányzati képviselő-testülete. A napirendi pontok közt szereplő valamennyi előterjesztést elfogadtak.

 

A tanácsosok például megszavazták, hogy július 1-től emelkedjenek a Vízművek által számlázott víz- és csatornázási díjak, úgy a lakosság, mint az egyéb kategóriába sorolt fogyasztók számára. Így vasárnaptól az ivóvíz köbmétere áfával együtt 3,55 lejről 3,71 lejre, a szennyvízé 1,49 lejről 1,59-re, az esővízé pedig 0,47 lejről 0,48 lejre drágul.

Az önkormányzati képviselők ugyanakkor különböző útkorszerűsítésekről is döntöttek, így felújítják a 79-es országutat Várad belterületén (a befektetés értéke 3,6 millió euró, a kivitelezés futamideje 14 hónap), a Morus Tamás utcát (183 ezer euró, 3 hónap), a Marin Preda utcát (84 ezer euró, 2 hónap), az Eforiei utcát (63 ezer euró, 2 hónap), a Siretului utcát (32 ezer euró, 2 hónap), a Cimbrului utcát (241 ezer euró, 3 hónap), a Vişeului utcát (24 ezer euró, 1 hónap), a Tăbăcarilor utcát (79 ezer euró, 3 hónap), a Grîului utcát (186 ezer euró, 4 hónap), a Dobreştilor utcát (242 ezer euró, 3 hónap), a Ion Păun Pincio utcát (288 ezer euró, 4 hónap), a Năsăudului utcát (68 ezer euró, 2 hónap), a Valea Drăganului utcát (243 ezer euró, 4 hónap), a Secarei utcát (136 ezer euró, 4 hónap), a Frasinului utcát (78 ezer euró, 2 hónap) és a Drăgăşanilor utcát (169 ezer euró, 3 hónap), valamint átadják az Országos Autópálya és Útkezelőnek a 79-es számú országút 4,3 kilométernyi szakaszát a 107+745 és a 112+045 jelzésű kilométerkövek között.

Eseti bizottságok

A rendkívüli közgyűlésen voksoltak az eseti bizottságok összetételéről is, Ilie Bolojan polgármester javaslatára a két fős testületeknek két USL-s, a három tagúaknak pluszban egy RMDSZ-es, a négy fősöknek pedig még egy PDL-es tagjuk is lesz. Az RMDSZ-es tanácsosok a következő grémiumokban kaptak helyet: Delorean Gyula vezeti a helyi költségvetésből vissza nem térítendő támogatásokkal finanszírozott nonprofit tevékenységekkel foglalkozó bizottságot, melynek rendes tagja Szabó József. Huszár István rendes, Sárközi Zoltán pedig póttagja a városi magántulajdonban levő területek árverésével foglalkozó bizottságnak, Biró Rozália pedig rendes, és Sárközi Zoltán póttagja az állami vagy városi magántulajdonban lévő javak koncesszióba adásával foglalkozó testületnek. Ugyanakkor Szabó József tagja a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek felmérésével és kiválasztásával foglalkozó bizottságnak, Huszár István pedig tagja a helyi közrend-bizottságnak.

Szintén megszavazták a Polgármesteri Hivatal új szerkezeti felépítését és a polgármester szakapparátusának személyi összetételét, behatárolták a Voinţa sportbázis 11.765 négyzetméteres területét, valamint beleegyeztek abba, hogy 2,2 millió lejes készpénz apporttal növeljék az Eurobusiness Park törzstőkéjét.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!