ERDON Helyi hírek

2012.06.18. 13:00

Digitális ismeretekből vizsgáznak

Bihar megye - Áramkimaradás volt Barátkán és ez kis híján fennakadást okozott ma az érettségi menetében, azonban húsz perc alatt sikerült kijavítani a meghibásodást – tudtuk meg Ilie Crăciun főtanfelügyelő helyettestől, a megyei vizsgabizottság alelnökétől

Bihar megye - Áramkimaradás volt Barátkán és ez kis híján fennakadást okozott ma az érettségi menetében, azonban húsz perc alatt sikerült kijavítani a meghibásodást – tudtuk meg Ilie Crăciun főtanfelügyelő helyettestől, a megyei vizsgabizottság alelnökétől Amúgy hétfőtől kezdve egy héten keresztül digitális ismereteikről adnak számot az érettségizők. Ez szintén kompetenciavizsga, azaz a fiatalok minősítést kapnak, nem jegyet, és senki nem bukhat meg. Az érettségizők számítógépen dolgoznak, ezért fontos, hogy legyen internet összeköttetés, mondta a főtanfelügyelő helyettes.

Ami pedig a múltheti, anyanyelvi kompetenciavizsgát illeti: 990 diák iratkozott fel magyar, német, illetve szlovák nyelvvizsgára, s ketten nem jöttek el a megmérettetésre. 826-an kaptak tapasztalt felhasználói minősítést, 145-en haladó, 16-an pedig közepes nyelvhasználói minősítést értek el. Ezen belül a magyar nyelvből és irodalomból vizsgázók közül 796-an érték el a tapasztalt felhasználói minősítést, 135-en haladó, 12-en pedig közepes felhasználókként lettek minősítve. Amint Tóth Mártától, a nagyváradi Ady Endre Középiskola igazgatójától megtudtuk, a tanintézet minden érettségizője tapasztalt felhasználói minősítést ért el az anyanyelvi kompetenciavizsgán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!