ERDON Helyi hírek

2012.06.13. 14:24

Bizakodó Paptamási új polgármestere

Bihar megye- Paptamásiban az eddigi alpolgármesternek, Matyi Miklósnak szavaztak bizalmat a helyiek a június 10-i önkormányzati választásokon. Az új elöljáró röviden nyilatkozott az Erdély Online-nak.

Bihar megye- Paptamásiban az eddigi alpolgármesternek, Matyi Miklósnak szavaztak bizalmat a helyiek a június 10-i önkormányzati választásokon. Az új elöljáró röviden nyilatkozott az Erdély Online-nak.

 

Matyi Miklós az Erdély Online-nak elmondta: ezúton is köszöni a választóknak a bizalmát, hiszen bármely polgármesterjelölt büszke lehetne az általa elért eredményre. Az előválasztások már előre jelezték ezt az eredményt, de az ellenjelöltek elszánt kampánya miatt az RMDSZ nem ülhetett tétlenül. Lelkes csapata munkájának is köszönhetően sikerült megszereznie a több mint kétharmados fölényt, ezért elégedettnek mondhatja magát. Szerinte a lakosság tudatosságát bizonyítja, hogy 1178 szavazatot adtak le a polgármesterjelöltekre, melyeknek több mint 75 százalékával őt tisztelték meg. „Paptamási község lakói érezték a súlyát ennek a választásnak, elérkezettnek látták az időt a változáshoz. Dicséret illeti mindazokat is, akik békés mozgósító kampányukkal érték ezt el”, vélekedett.

Helyi tanács

Az új polgármestertől megtudtuk: a község tanácsa 11 tagot számlál, ebből sikerült megtartani a 8 RMDSZ-es helyet, ezért „Paptamási tulipános községnek tekinthető”. Az EMNP, a PDL és az USL egy-egy mandátumot szerzett meg. Ezekkel a tanácsosokkal is jó együttműködésre számít, hiszen ezt kívánja a község érdeke, és a békés összefogást tűzte ki céljául. Jelszava volt a kampányidőben, és továbbra is marad: „Mindenki polgármestere szeretnék lenni!” Megjegyezte: van elképzelése arról, hogy ki lehetne az ideális alpolgármester a község számára, de tudatában van annak, hogy a tanácsosok voksán múlik a kiléte.

A legfontosabb tervei nem annyira anyagi megvalósítások, hanem az intézmények közötti együttműködés, a lakosság összefogása. Véleménye szerint csak ezen feltételek biztosítása után gondolkodhatnak a fejlesztéseken. A megkezdett beruházások, projektek folytatására nagy szükség van (lásd aszfalt, csatornahálózat), ugyanakkor a munkahelyteremtés, a fiatalok felkarolása egyaránt sürgető problémák. Tennivaló bőven akad tehát, csak adjon erőt hozzá mindannyiunknak a Mindenható! Hozzátette: nem bánta meg az indulását, sőt a kampány alatt megerősödött az elhatározása, érezve az emberek bizalmát, szeretetét. Tudja, hogy nehéz négy év következik politikai és gazdasági vonalon egyaránt, de a választók hittek benne, és van egy erős csapata, ezért bizakodó!

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!