ERDON Helyi hírek

2012.06.30. 09:22

Bihardiószegen is halasztottak

Bihar megye - Péntek délután tartott gyűlésen alakult meg Bihardiószeg új Helyi Tanácsa, melyen jelen volt dr.Bacsó László korábbi polgármester, átadva a "stafétabotot" utódjának. Alpolgármestert nem választottak.

Bihar megye - Péntek délután tartott gyűlésen alakult meg Bihardiószeg új Helyi Tanácsa, melyen jelen volt dr.Bacsó László korábbi polgármester, átadva a "stafétabotot" utódjának. Alpolgármestert nem választottak.

A diószegi Polgármesteri Hivatal gyűléstermében a Prefektúrát képviselő Berdie Emil, illetve Lobont Ioan helyi jegyző köszöntötte az új képviselő-testület mind a 15 tagját, kik közül egy frakcióba tömörült a 8 RMDSZ-es, egy másikba a 3 USL-s, míg egy harmadikba a 2 PDL, 1 EMNP, és 1 ACDR tanácsos. Az ülés vezetését a jegyző mellett a rangidős tanácsos Pongor Éva, illetve a két legfiatalabb tanácsos, Hendre Hajnalka és Szőnyi József látta el. A mandátumok igazolása után a tanácsosok letették az esküt. Ezek után előbb Mados Attila megválasztott polgármester tett esküt, majd dr. Bacsó László, a tisztséget korábban két mandátumig ellátó elöljáró - tiszteletreméltó gesztusként - segédkezett utódjának felölteni a funkcióval járó nemzeti színű szalagot, ezzel mintegy átadva a képzeletbeli stafétabotot.

Öt szakbizottság

Dr.Bacsó László rövid beszédében elmondta: azt kívánja utódjának és a tanácsosoknak, hogy az amúgy sem alacsony eddigi mércét tegyék még fentebb, ami az önnön munkájuk iránti elvárást illeti, és közösen érjék el, hogy a község a jövőben is legyen méltó múltjához. Következett volna az alpolgármester megválasztása, ám az RMDSZ-frakciótól jött javaslatot - miszerint azt halasszák a következő gyűlésre - valamennyien megszavazták. Ezután előbb megalakították az 5 szakbizottságot, majd Mados Attila polgármester mondott köszönetet elődjének, utána a választóknak a bizalomért, majd kifejezte reményét, hogy a választási kampány már a múlté, és minden tanácsos együtt fog dolgozni a község érdekében.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!