ERDON Helyi hírek

2012.06.10. 13:17

Beutaltak nem szavazhatnak

Mint arról már beszámoltunk, a mai szavazás során mozgó urnát csak a lakhelynek megfelelő körzeten belül lehet igényelni, tehát a kórházakba beutalt betegekhez csak abban az esetben vihetik ki a mozgó urnát, ha a kórház ugyanabban a körzetben van, ahol a lakhelyük.

Mint arról már beszámoltunk, a mai szavazás során mozgó urnát csak a lakhelynek megfelelő körzeten belül lehet igényelni, tehát a kórházakba beutalt betegekhez csak abban az esetben vihetik ki a mozgó urnát, ha a kórház ugyanabban a körzetben van, ahol a lakhelyük.A kórházakban létesült szavazókörzetekben csak azok voksolhatnak, akik lakhelyük szerint is oda tartoznak, a pótlistákra pedig csak a szavazóbizottság tagjainak a neve kerülhet fel. A Gavril Curteanu városi kórházban létesült 79. sz. szavazókörzetnél a listákon lévő mintegy 1700 személy közül fél egyig 306-an adták le voksukat. Radu Chișe Stăniloiutól, a szavazóbizottság elnökétől megtudtuk: addig az időpontig nem továbbítottak hozzájuk mozgó urnára vonatkozó kérvényt. Viszont kora délutánig az egészségügyi intézmény két alkalmazottja, valamint egy beutalt érdeklődött, hogy szavazhat-e ott, persze mindhárom esetben nemleges volt a válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!