ERDON Helyi hírek

2012.05.10. 09:53

Megnyílt Eckstein-Kovács Péter patikája

„Ez nem egy pipa”, ezzel a magritte-i mottóval indította Eckstein-Kovács Péter szerdai sajtótájékoztatóját.

„Ez nem egy pipa”, ezzel a magritte-i mottóval indította Eckstein-Kovács Péter szerdai sajtótájékoztatóját.

„Nem a kampány indítója, hanem annak központi helyszínének, Eckstein-Kovács Péter patikájának a megnyitója. Olyan helyszín ez, a Főtér 16. szám alatt, az egykori patika helyén, ahová minden választó betérhet problémájával, hiszen úgy a polgármester, mint a patikus dolga az embereknek segítséget nyújtani”- fogalmazott az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje.

A sajtótájékoztatón részt vett László Attila jelenlegi kolozsvári alpolgármester és a korábban ezt a pozíciót betöltő Boros János is. Ők a városlakókkal való állandó kapcsolattartás fontosságát hangsúlyozták. Boros elmondta, Funar idejében az ő irodája nyitva állt a kolozsváriak előtt, ahová eleinte félve, később azonban egyre nagyobb számban érkeztek mind a magyar, mind a román ajkú polgárok. „Mindenkit meg kell hallgatni, a megoldható problémákat pedig megoldani” összegzett a kolozsvári politikus.

László Attila a város közigazgatásában összegyűjtött tapasztalatát ajánlotta fel a jelöltnek. Vállalta, ideje függvényében ő is jelen lesz a patikában, ahová az emberek gondjaikkal betérnek és ezekre, lehetőségei szerint ”gyógyszert”, megoldást kínál.

Eckstein-Kovács Péter elmondta, a patika olyan nyílt tér lesz, ahová bárki betérhet az utcáról, hogy gondjaira orvosságot találjon. Egy olyan hely, ahol a kampány ideje alatt is „tudunk az emberekkel beszélni”. „Ez a hely a kolozsváriaké, az ajtó számukra mindig nyitva áll.” - fogalmazott a politikus.

Eckstein-Kovács Péter megígérte, előre megállapított beosztás szerint jelen lesz majd a patikában, így a kolozsváriak személyesen hozzá fordulhatnak problémáikkal.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a főtéri helyszín minden nap 10 órától 20 óráig áll az emberek rendelkezésére.

Ugyanakkor a falra kifüggesztett Kolozsvár térkép célja úgyszintén a kolozsvári emberek problémáinak, javaslatainak a megismerése. Erre mindenki feltűzheti panaszát, javaslatát, amely megvalósítását az új polgármestertől várja.

Arra a kérdésre, hogy a jelölt hogyan viszonyul a román, illetve magyar vetélytársakhoz, Eckstein-Kovács Péter elmondta: „Mi pozitív üzenettel érkezünk, fő célunk nem az ellenjelöltekkel foglalkozni”. Ugyanakkor megtudtuk, hogy László Attila kolozsvári alpolgármester és Boros János volt kolozsvári alpolgármester, mint barátai vesznek részt a kampány háttérmunkájában, gyakorlati tapasztalataikat osztják meg a jelölttel.

Megtudtuk, a választási program már elő van készítve, de a jelölt továbbra is várja a kolozsvári polgárok javaslatait, amelyek majd részét képezik a dokumentumnak.

A sajtótájékoztatót Vázsonyi János jazz zenész, szaxofonos kísérte, aki a rendezvénynek mind elején, mind a végén játszott. A legnagyobb sikert a „Szép város Kolozsvár” improvizációjával aratta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!