ERDON Helyi hírek

2012.05.30. 13:43

Játszóház Bihardiószegen

Bihar megye - „ Ők jelentik a holnapot, és ők adnak értelmet a mának!” Ez volt a jelmondata annak a rendezvénynek, melyet az RMDSZ diószeg-körzeti szervezete tartott.

Bihar megye - „ Ők jelentik a holnapot, és ők adnak értelmet a mának!” Ez volt a jelmondata annak a rendezvénynek, melyet az RMDSZ diószeg-körzeti szervezete tartott.

 

A rendezvény elsődleges célja volt mosolyt csalni a diószegi óvodások és kisiskolások arcára. Nagy igény van az ehhez hasonló szórakozási lehetőségekre, amit a mintegy félezer gyermek és szülő részvétele bizonyít.

A foglalkozások, alapos szervezést követően, délután 2-től este 8 óráig zajlottak. A zsúfoltság elkerülése érdekében óránként váltották egymást a gyerekcsoportok, így minden apróságnak lehetősége nyílt egy kedves, vagy épp „félelmetes” mintát festetni az arcára, lufit hajtogatni szakértő irányítás mellett, kézműveskedni, illetve – az esemény fénypontjaként – csúszdázni a gumivárban.

Virágokat alkottak

A kézművesműhely témája „Az én tulipánom” volt, ahol az egyes gyerekcsoportok más-más technika felhasználásával alkottak szebbnél-szebb virágokat, melyeket aztán kiállítottak, hogy a többiek is megcsodálhassák. Az apró kezek által elkészült művek majd az RMDSZ irodájának falát fogják díszíteni a továbbiakban. Búcsúzóul minden gyerek egy színezőlapot kapott ajándékba kedvenc mesefigurájával, hogy élményei mellett egy tárgyi emléke is maradjon a vidám délutánról. A rendezvény sikerének mutatója a vidám kacajtól harsogó kultúrház, a zsibongó, lelkes gyermeksereg, és a gyermekeikben gyönyörködő szülők elégedett mosolya volt.

Fazekas Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!